Çanakkale’de kombi bakımı adı altında vatandaşlar dolandırılıyor. Kombi servislerinin isim ve adreslerini kullanarak bakım için gittikleri evde daha fazla masraf çıkartıyor ve garanti süresi veriliyor. Sonrasında ise gittikleri adresteki servisin haberi olmadığını öğreniyorlar. Bu durumda hem vatandaşlar hem de durumdan haberi olmayan kombi servisleri mağdur oluyor.

Havaların soğumasıyla kombi dolandırıcılıklarında artış yaşanmaya başlandı. Hava sıcaklıklarının düşmesi ile kombi bakımları da yapılmaya başladı. Bu durumdan faydalanan dolandırıcılar da ortaya çıkmaya başladı. Çanakkale genelinde bu durumla ilgili sık sık şikayetler geliyor. 800’lu hatlardan arayan kişiler, 200 TL’ye kombi kış bakımı yaptıklarını ve kampanya olduğunu söylüyor. Bu fiyatının ucuz olduğunu gören vatandaşlar arayan kişilere “evet” diyerek adresi veriyor.

Eve gelen sahte kombi bakım servisleri, yaptıkları kontroller sonrasında evin zenginliğine göre 3 bin 5 bin ve 8 bin TL fatura çıkartıyor ve birkaç yıl garanti veriyor. Kombi ve sistemin eksik ve hasalarını söyleyerek bu durumda aileleri ikna ediyor. Parayı aldıktan sonra sahne garanti belgelerini imzalayarak ailelere veriyorlar. Daha sonra kombisi bozulan vatandaşlar verdikleri telefon ve adresteki servis ile iletişime geçiyor.

ÇANAKKALE’DEKİ KOMBİ SERVİSLERİNİN ADRESİNİ VERİYOR

Dolandırıcılar Çanakkale’deki kombi servislerin isimlerini kullanarak bu dolandırıcılığı yaptığı da bir bir ortaya çıkıyor. Bakım yaptırıp garanti sözleşmesini alan vatandaşlar ilk olarak verilen adres ile iletişime geçiyor. Gittikleri adresteki servisin durumdan haberleri olmadığını belirtince ilk etapta tartışma çıkıyor. Bu şekilde dolandırılan çok sayıda kişi bulunuyor. Yabancı plakalı araçların Çanakkale’ye gelerek vatandaşları dolandırdığı belirtiliyor. Kombi servisleri bu şekilde dolandırılan vatandaşlarla başlarının dertte olduklarını belirterek vatandaşların daha dikkatli olmasını istiyor.

 Tuba Demirtaş