Çanakkale Terziler Esnaf ve Sanatkarlar Odası ile Kemalpaşa Mahallesi Muhtarlığı işbirliğinde, Çanakkale esnafları Çarşı’da festival havası yaşatan esnaf indirim günleri düzenlendi. Üç gün süren indirim günlerinde ikramlar, çocuk oyun alanları, konserler, defileler ve çeşitli sürprizler Çanakkale halkıyla buluştu.
Ekonomik krizin tavan yaptığı bu günlerde, hem esnaflar hem de vatandaşlar zor günler yaşıyor. Esnaf satmak istediği ürünleri satamıyor, vatandaşlar ise almak istediği ürünlerin fiyatından dolayı ulaşamıyor. Bu sorunu az da olsa asgariye indirmek için Çanakkale Terziler Esnaf ve Sanatkarlar Odası ile Kemalpaşa Mahallesi Muhtarlığı işbirliğinde önemli bir proje hayata geçirildi. , Çarşı’da faaliyet gösteren giyim, konfeksiyon ve tekstil firmalarının katılımıyla birbirinden renkli etkinlikler Çanakkale halkıyla buluştu. 5-6-7 Ekim tarihlerinde düzenlenen esnaf indirim günlerinde ikramlar, çocuk oyun alanları, konserler, defileler ve çeşitli sürprizler Çarşı’yı festival alanına çevirdi. Değirmenlik Sokak ve Çarşı Caddesi’nde düzenlenen etkinlikler sırasında, sokaklar araç trafiğine kapatıldı, Esnaflar tarafından ürünlere yüzde 15 ila 30 civarında indirimler uygulandı.
 
BAŞKAN GÖKHAN DA İNDİRİM GÜNLERİNE KATILDI
Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Çanakkale Terziler Esnaf ve Sanatkarlar Odası ve Kemalpaşa Mahallesi Muhtarlığı işbirliği ile düzenlenen Esnaf İndirim Günleri açılış programına katıldı. Çanakkale Belediyesi’nin de destek verdiği Esnaf İndirim Günlerinin kortej yürüyüşüne, Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ve eşi Hale Gökhan, Terziler Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Budak, Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Ayhan Engin, CHP İl Başkanı Doğan Ateş, CHP Merkez İlçe Başkanı İbrahim Can Ergun başta olmak üzere oda ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, esnaflar ve kentliler katıldı. Başkan Gökhan kortej yürüyüşü sırasında kentlilere ve esnaflara karanfil takdim etti.
 
Kortej yürüyüşü sonrasında Çarşı Caddesi'nde düzenlenen defile öncesinde bir konuşma yapan Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, esnafların kent yaşamının kaynağı olduğunu belirterek, “Ailemizden biri kadar yakın olan ve ekonomik olarak zor zamanlardan geçen yerel esnaflarımızdan alışveriş yapmaya özen gösterelim” diye konuştu. Etkinlik, ÇAFAD ekibi dans gösterisi ve defile ile devam etti.

CUMARTESİ YOĞUNLUK OLDU
İndirim günlerinin son günü olan Cumartesi günü çarşı çok kalabalık oldu. Havanın da güzel olmasını fırsata çeviren vatandaşlar çarşıya akın etti.  Hafif rüzgarın estiği günde vatandaşlar mağaza mağaza gezerek indirimlerden faydalandı. Oluşan yoğunluktan hem vatandaşlar hem de esnaflar mutlu kaldı.
 
Atakan Alkış