?Tarım ve Orman Bakanlığı; Strateji Geliştirme Başkanlığı, Arz Güvenliği Daire Başkanlığı ile Çanakkale İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ortaklığında stratejik ürünlerin ekim, dikim, hasat ve piyasadaki durumu konusunda bilgi almak, görüş alışverişinde bulunmak amacıyla Çanakkale'nin Biga İlçe Ziraat Odasında Çeltik üreticileri ve Bayramiç İlçesi Koşuburnu köyünde domates üreticilerinin katılımı ile toplantı düzenlendi.

Toplantıya; Çanakkale İl Tarım ve Orman Müdürü Nazan Türkarslan, Arz Güvenliği Daire Başkanı Adnan Gürlek, Biga İlçe Tarım ve Orman Müdürü Fevzi Atmaca, Bayramiç İlçe Tarım ve Orman Müdürü İbrahim Çobanoğlu, Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Ramazan Eren, Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürü İbrahim Büyükgaga, Biga Ziraat Odası Meclis Başkanı Taner Kömürcü, Köy Muhtarları, Konu uzmanı Teknik Personel ve üreticiler katıldı.

“Üretim için önünüzdeki engelleri kaldırmaya hazırız”

Çanakkale İl Tarım ve Orman Müdürü Nazan Türkarslan toplantıda: “Bugün burada toplanmamızın sebebi Bakanlığımız Arz Güvenliği Daire Başkanlığı tarafından Çeltik ve Domates Üreticilerimizin sahadaki sorunlarını tespit edip, sayın bakanımıza bu sorunları ileterek, bu konuda çözümler üretmektir. Üreticilerimizin sorularını dinleyen Türkarslan ben ve ekip arkadaşlarım daima yanınızdayız.  Tüm sorunlarınızı hep birlikte çözmeye, üretim için önünüzdeki engelleri kaldırmaya hazırız." dedi.

Toplantıda, Üreticilerin ekiminden hasadına, hasadından satışına kadar çeltik ve domates tarımındaki tek tek karşılaştıkları sorunlar ve çözüm önerileri hazırlanacak rapora esas olmak üzere alındı. Karşılıklı görüş alışverişinde bulunuldu.

 


Kaynak: Haber Merkezi