Çanakkale Terziler Esnaf ve Sanatkarlar Odası ile Kemalpaşa Mahallesi Muhtarlığı işbirliğinde, Çanakkale esnafları Çarşı’da festival havası yaşatacak. 5-6-7 Ekim tarihlerinde düzenlenecek olan esnaf indirim günlerinde ikramlar, çocuk oyun alanları, konserler, defileler ve çeşitli sürprizler Çanakkale halkıyla buluşacak.

Çanakkale yeni bir festivale kavuşuyor. Ancak bu seferki festivalinin diğerlerinden bir farkı var. O da esnaflar tarafından düzenleniyor olması. Çanakkale Terziler Esnaf ve Sanatkarlar Odası ile Kemalpaşa Mahallesi Muhtarlığı işbirliğinde, Çarşı’da faaliyet gösteren giyim, konfeksiyon ve tekstil firmalarının katılımıyla birbirinden renkli etkinlikler Çanakkale halkıyla buluşacak.

5-6-7 Ekim tarihlerinde düzenlenecek olan esnaf indirim günlerinde ikramlar, çocuk oyun alanları, konserler, defileler ve çeşitli sürprizler Çarşı’yı festival alanına çevirecek. Değirmenlik Sokak ve Çarşı Caddesi’nde düzenlenecek etkinlikler sırasında, sokaklar araç trafiğine kapatılacak. Esnaflar tarafından ürünlere yüzde 15 ila 30 civarında indirimler uygulanacak.

“Esnaflarımız eğlensin, millet eğlensin”

Gazetemize konuşan Çanakkale Terziler Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Budak, esnafların biraz daha saygınlığının artması, mutlu olması, işlerinin biraz daha fazlalaşması maksadıyla bu organizasyonun düzenlendiğini belirterek şunları söyledi, “Yıllardan beri açık esnaflarımız var. Müşteriler girdiği zaman sanki yeni açılmış gibi konuşuyorlar. Bu da esnaflarımızı ister istemez üzüyor. Bununla alakalı hem güzel bir etkinlik yapalım dedik hem de esnaflarımız eğlensin, millet de eğlensin, çoluk çocuk da eğlensin… Onun için çocuk oyun alanları planladık. Güzel bir konserimiz olacak. İki gün boyunca esnaflarımızın kendi ürünleri sergiledikleri düzenlediği defile olacak. Dokuz tane konfeksiyon firmamız katılıyor. Güzel bir stant kurduk. Son gün ise güzel bir müzikle kapatacağız.”

“Çok güzel sonuçlar olacağına eminim”

Organizasyonun başarılı olacağına inandığını belirten Başkan Budak konuşmasının devamında; “Çanakkale’de ilk defa bu denli kapsamlı yapılan bir şey. Daha önce benzerleri Çan’da, Biga’da oldu ama burada daha güzel olacağını düşünüyorum. Bizim ilk adımımız bu, bir de baharda yapmaya çalışacağız. Çok güzel sonuçlar olacağına eminim.  Alışveriş merkezlerinden biraz daha kurtulup, insanlarımızın bizim yerel firmalarımızdan alışveriş yapmalarını sağlamak istiyoruz.  İkramlar olacak, bazı üyelerimiz pamuk şeker dağıtacak, bazı üyelerimiz pilav ve pişi dağıtacak, bazıları Osmanlı macunu dağıtacak. Çok güzel olacağını düşünüyorum. Çanakkale halkının bu tarz organizasyonları sevdiğini biliyorum; bu organizasyona da daha fazla katılım sağlarlarsa çok seviniriz. Yapılan bu iş tamamen esnaflarımız için yapılan bir şey.” dedi.

Atakan Alkış