Uzun süren yaz tatilinin sonunda 2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı başladı. Ülke genelinde 20 milyon 481 bin öğrenci ve 1 milyon 178 bin öğretmen ders başı yaptı. Çanakkale'de de 2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı’nın ilk ders zili ile 8 bin 435 okul öncesi, 49 bin 55 ilkokul, 26 bin 54 ortaöğretim öğrencisi olmak üzere toplam 83. 544 öğrenci sınıflarına geri döndü. Tüm ülkede olduğu gibi Çanakkale'de de yeni döenm törenle açıldı. Çanakkale İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen programla yeni dönemin açılışı gerçekleştirildi. 2023-2024 Eğitim Öğretim yılı açılışı İlköğretim haftası programı kapsamında Çanakkale İl Milli Eğtim Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen program kortaj yürüyüşü ile başladı.
Golf Çay Bahçesi önünden başlayan yeni dönem Kortej Yürüyüşüne İl Milli Eğitim Müdürü Ferhat Yılmaz, Belediye Başkan Yardımcısı İrfan Mutlay, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcıları, Okul Müdürleri, Öğretmen ve öğrenciler katıldı. Valilik önünde tamamlanan kortaj yürüyüşünün ardından çelenk sunma programı gerçekleştirildi.
Törende konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Ferhat Yılmaz "Bakanlığımızın  himayesinde Valiliğimizin, İl Özel İdaremizin ve ayırseverlerimizin destekleriyle Türkiye Yüzyılı'nı yaşayacağımız yeni eğitim öğretim yılımız, tüm eğitim öğretim camiamıza hayırlı uğurlu olsun. Bu yeni yüzyılda var olan başarılarımıza okul ve  kurum yöneticilerimiz, öğretmenlerimiz, öğrencilerimiz ve her daim destekçimiz velilerimiz ile yeni başarılar ekleyeceğimize eminim.
Ailede başlayan eğitim öğretim süreci sonrası anaokulu ve anasınıflarımız ile sevip sarmaladığımız evlatlarımız, TEKNOFEST, TÜBİTAK, Erasmus+, eTwinning, yerel ve ulusal projelerdeki başarıları, LGS ve YKS'de aldıkları dereceler ile kazandıkları okullar, okul sporlarında kazandıkları Türkiye, Avrupa ve Dünya dereceleri ile bizleri gururlandırmaktadır. Geçtiğimiz Şubat ayında yaşadığımız hepimizi derinden sarsan deprem hadisesi sonrasında öğrencilerimiz, sergiledikleri örnek davranışlar ile Asım'ın Nesli örnek bir gençlik yetiştiğini bizlere bir kez daha kanıtlamışlardır. 2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı'nın ilk gününde öğrencilerimizin Çanakkale ruhu ile daha büyük bir azimle çalışacaklarına, değerlerimiz temelinde bilimin ışığında millî üretimler gerçekleştireceklerine, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve kahraman   ecdadımızdan devraldıkları bayrağı Türkiye Yüzyılı'nda tüm görkemi ile dalgalandıracaklarına yürekten inanıyorum. Bu inançla tekrardan yeni eğitim öğretim yılımızı kutluyor,  2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı'nın hayırlara vesile olmasını diliyorum" dedi.

Bünyamin Nami Tonka