Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından düzenlenen Türkiye Kültür Yolu Festivalleri devam ediyor. Festivalin 4. durağı  ise Çanakkale. Troya Kültür Yolu Festivali adı verilen Çanakkale ayağının programı ise  9-17 Eylül tarihleri arasında yapılacak. Festival kapsamında konserler, sergiler ve çeşitli sanat etkinlikleri düzenlenecek.
Türkiye Kültür Yolu Festivalleri, 5 Ağustos'ta Kapadokya'da başlayıp, Trabzon Sümela ve Erzurum Palandöken ile devam etti. Bugüne kadar 3 şehir, 107 mekanda 1200'den fazla etkinliğin yer aldığı ve 4 milyona yakın kişinin katıldığı Türkiye Kültür Yolu Festivalleri'nde 4'üncü durak, 9-17 Eylül'de Çanakkale'de olacak.

GEÇEN YIL REKOR SEYİRCİ TOPLAMIŞTI
Çanakkale’de ilk defa geçen yıl düzenlendi. Anadolu Hamidiye Tabyası’nda düzenlenen festivale rekor seyirci katılmıştı. Özellikle Anadolu Ateşi gösterisi büyük beğeni toplamıştı. Bu yıl da aynı noktada konserler olacak. Anadolu Hamidiye Tabyası’nın ortasında yer alan sahnede her akşam saat 21.30 da konser olacak.
Konserlerin açılışını, 9 Eylül Cumartesi akşamı Ferhat Göçer yapacak. 10 Eylül'de Anadolu Ateşi, 11 Eylül'de Resul Dindar, 12 Eylül'de Uğur Aslan, 13 Eylül'de Sinan Akçıl, 14 Eylül'de Gökhan Tepe, 15 Eylül'de Murat Dalkılıç, 16 Eylül'de Simge Sağın, 17 Eylül'de ise Fatma Turgut sahne alacak. Troya Kültür Yolu Festivali süresince; Devrim Erbil'in Renkleri Sergisi, Eskizden Piksele Dijital Sanat Sergisi, Kanatlı Sözler-İzler, Sentez İzler Karma Sergisi, Atatürk'ün Sonsuzluk Yolculuğu gibi sergiler, sanatseverlerle buluşacak.
 
 
SERGİLER DE OLACAK
Troya Kültür Yolu Festivali birbirinden değerli sergilere de ev sahipliği yapacak. 9-17 Eylül tarihleri arasında her gün ziyarete açık olacak, "Devrim Erbil’in Renkleri" sergisi, Eskizden Piksele Dijital Sanat sergisi, Kanatlı Sözler-İzler, Sentez İzler Karma Sergisi, Atatürk’ün Sonsuzluk Yolculuğu gibi sergiler Troya Kültür Yolu Festivali kapsamında sanatseverlerle buluşacak. Türk resim sanatının önemli isimlerinden Devrim Erbil'in "Devrim Erbil’in Renkleri” sergisinde, sanatçının farklı tekniklerle oluşturduğu özgün ve etkileyici eserlerinden örnekler yer alıyor. Troya Kültür Yolu Festivali için özel olarak oluşturulan seçki, Çanakkale’nin tarihi ve kültürel zenginlikleriyle sanatın büyülü dünyasını bir araya getiriyor.
 
Troya Kültür Yolu Festivali kapsamında çeşitli etkinlikler de sahnede olacak. ‘Perdeler Açılıyor’ etkinliği kapsamında, ‘Profesyonel’ adlı tiyatro oyununun yanı sıra Anadolu Ateşi dans gösterisi, ‘Otizimli Yetenekler’ konseri, ‘Bir Napoli Akşamı’ konseri, ‘Vivaldi Dört Mevsim’ konseri, ‘Carmen’ bale gösterisi seyirciyle buluşacak. Karagöz ve Hacivat yapım atölyesi ve Masal atölyesi de etkinlik takviminde yer alacak. 
 
ÇOCUKLAR DA EĞLENECEK
Troya Kültür Yolu Festivali’nde çocuklar da birbirinden keyifli ve sanat dolu etkinliklerle buluşturulacak. ‘Z Takımı Müzikali’, Mehmet Tahir İkiler’in ‘Meddah Amca ve Kocaman Geveze Kuklalar’ gösterisi, ‘Ormanlar Kralı Aslan’ maskotlu çocuk tiyatrosu, Varol Yaşaroğlu ile ‘Kral Şakir’ kitap imza etkinliği, Özgür Özgülgün ile ‘Tarihe Yolculuk’ etkinliğinin yanı sıra çuval yarışı halat çekme zıp zıp yarışı sepet basket gibi klasikleşmiş çocuk oyunları küçükleri mutlu edecek.
 
Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından hazırlanan video ile tüm Çanakkaleliler programa davet edildi.

Sedat Uz