Her yıl olduğu gibi Ağustos ayında Çanakkale’de kış hazırlıları yapılıyor. Özellikle ürünlere gelen zamlardan sonra kış hazırlıkları daha da artıyor. Sebze meyve deposu olan Çanakkale’de bu hazırlılar daha da çok yapılıyor. Son bahara yaklaştığımız bu günlerde tarlalarda son mahsuller toplanıyor.  Ülkemizde hem yemeklik hem de kahvaltı başta olmak üzere pek çok yemekte kullanılan salçalar için kazanlar kurulmaya başlandı.  Özellikle Köylerde hazırlıklar sın sürat devam ederken domatesler ve biberler salça olmak için kazanda kaynatılmaya başlandı.   Kışlık hazırlıklarına başlayan vatandaşlar Pazara akın ederken kışlık ürün için pazara gelen malzemelerin de ucuzlaması ile vatandaşlar da çetin geçecek kış için hazırlıklarına başladı.
Turgut Engin
Foto: BHA