Son günlerde meteoroloji uzmanları tarafından uyarıları yapılan aşırı sıcaklar yurtta etkili oluyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü vatandaşları dün yüksek sıcaklıklar konusunda uyarmıştı. Gün içinde ölçülen verilere göre birçok şehirde olduğu gibi Çanakkale’de de çok en sıcak günlerden biri oldu. Meteoroloji dün Çanakkale için sıcaklık değerini 38 olarak yayınlamasına karşılık, kentte sıcaklık birçok yerde 40 derecenin üzerine çıktı.

VATANDAŞLAR SERİNLEMEK İÇİN ÇARE ARADI
En sıcak günlerden birinin yaşandığı dün vatandaşlar serinlemek için adeta çareler aradı. Klimaların bile soğumakta zorlandığı günde vatandaşlar, serinlemek için denize akın etti. Üç denize kıyısı olan Çanakkale’de çok sayıda plaj bulunuyor. Hem şehir içinde hem de şehir merkezi dışındaki tüm sahiller adeta doldu taştı. Yakıtın iyice yükseldiği bugünlerde uzak plajlara gidemeyen vatandaşlar daha çok yakın yerlere gitti.

YENİ KORDON, KEPEZ, DARDANOS VE GÜZELYALI
Çanakkale şehir merkezinde Yeni kordon civarında bir iki plaj var. Vatandaşlar daha çok büraya yürüyerek gidiyor. Hiç masraf yapmadan burada denize giriyor ve evlerinden getirdikleri yemeklerle karınlarını doyuruyor. Bazıları da şezlong ve şemsiyelerin olduğu özel plaja gitti. Burası da dolup taştı.
Halk otobüsünün gittiği yerler daha çok kalabalık olduğu görüldü. Çanakkale Belediyesi’ne ait Dardanos ve Güzelyalı plajlarında adeta adım atacak yer kalmadı. Burası daha uygun olduğu ve sosyal tesisin olması nedeniyle vatandaşlar burayı tercih etti. Bu plajların dışın da çok sayıda plaj bulunuyor. Bu plajlarda da vatandaşlar serinlemek için bol bol denize girdi.

SICAKLAR TURİZM SEKTÖRÜNE YARADI
Havaların çok sıcak olmasından en fazla memnun olan ise turizmciler. Aynı zamanda turizm kenti olan Çanakkale’de bir çok turistik alan var. Başta Bozcaada ve Gökçe ada olmak üzere, Assos, Gelibolu yarımadası gibi yerlerin tamamına yakını yaz turizmine hizmet ediyor. Gelibolu yarımadasından başlayıp Çanakkale boğazının her iki tarafı ve Çanakkale boğazının dışından Küçükkuyu’ya kadar plajlar bulunuyor. Bu plajların tamamına vatandaşlar büyük ilgi görüyor. Bu uzun sahil şeritlerinde de çok sayıda iletme bulunuyor. Bu işletmeler, bu yıl havanın çok sıcak olmasından çok memnun. Deniz sezonun kısa olduğu Çanakkale’de turizmciler bu günlerde en yoğun günlerini yaşıyor
 
BÜGÜNDEN  İTİBAREN HAVA DEĞİŞİYOR
Meteoroloji’nin tahminlerine göre hava sıcaklıkları yarından itibaren düşüşe geçecek ve bazı bölgelerde sağanak yağış etkili olacak. Bugün Çanakkale’de hava sıcaklığı 31 dereceye kadar düşecek. Bir süre daha sıcaklık buralarda seyredecek.
 
Mine  Yel