Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, devam eden CHP delege seçimleri sürecinde kendi belediye başkan adaylığının karşıtlığı üzerinden kirli bir propaganda yürütüldüğünü söyledi. Başkan Gökhan, “Devam eden delege seçimlerinde benim adaylığım ile ilgili yapılan kirli propaganda seçim sürecine gölge düşürmektedir.” dedi.
 
CHP’de kongre öncesi çalışmalar delege seçimleri ile başladı. Hem ilçe hem de il yöneticilerini seçecek olan delegelerin seçimi devam ederken, delege seçimi sürecinde tartışmalar da çıkıyor. Delege seçimleri Çanakkale’de şuanda Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan karşıtlığı üzerinden yürütüldüğü görülüyor. Başkan Gökhan da bir süredir devam eden bu çalışmalara tepki gösteren bir açıklama yaptı. Gökhan, “Bildiğiniz gibi Cumhuriyet Halk Partisi ülke genelinde kongreler sürecini başlatmıştır. Bu doğrultuda partimizde yapılan delege seçimleri ile süreç devam etmektedir. 30 Temmuz 2023 itibariyle delege seçimleri tamamlanacaktır. Devamında ilçe, il kongreleri ve büyük Kurultay ile süreç sona erecektir.
 
Kamuoyunun ve partililerimizin de bildiği üzere delege seçimlerinde iki faklı liste yarışmaktadır. Dileğim üyelerimizin tercihlerini özgür iradeleri ile en doğru şekilde yapmalarıdır.
 
Yapılmakta olan mahalle delege seçimleri ilçe kongrelerinde ilçe başkanı ve ilçe yönetimini seçecek delegelerin belirlendiği seçimlerdir.
 
Ama üzülerek görmekteyim ki listelerin birisi tarafından halen devam etmekte olan mahalle delege seçimlerinde benim Belediye Başkan adayı olup olmayacağım ile ilgili spekülasyon yapılmakta ve benim Belediye Başkan adaylığım karşıtlığı üzerinden kirli bir propaganda yürütülmektedir.
 
Şu çok iyi bilinmelidir ki; Ülkenin geldiği bu noktada Cumhuriyetin Kurucu partisinin tabandan tavana kadar kendimde dahil olmak üzere değişim ve dönüşümünden yanayım. Partimizin amasız, fakatsız üye iradesine dayalı parti içi demokrasiyi eksiksiz olarak işlettiği kurumsal bir yapıya kavuşmasını ve kadrolarının yenilenmesinin gerekliliğine inanıyorum.
 
Devam eden delege seçimlerinde benim adaylığım ile ilgili yapılan kirli propaganda seçim sürecine gölge düşürmektedir.” dedi.
 
Haber merkezi