Marul salatanın en ünlü sebzelerinden biridir. Marul çeşitli boyutlarda, renklerde ve şekillerde olabilir ancak hepsi Lactuca sativa bilimsel adı altında toplanır. Genellikle yaprakları ve renkleri ile ayırt edilirler. Marul çeşitleri arasında besin değeri fazla değişkenlik göstermez. Resmi olarak marul grubu yedi gruba ayrılır ancak farklı sınıflandırmalar da mevcuttur. Genel olarak kabul edilen başlıca marul çeşitleri:
 
Romaine/ Cos (Yedikule marulu): Geniş, düz ve uzun yaprakları vardır. Leaf Green çeşidine kıyasla daha fazla yaprakları vardır ve başın merkezi beyazdır. Genellikle salatalarda kullanılır.
Butterhead: Kısa ve geniş yaprakları vardır. Adı tatlı ve tereyağına benzer tadından gelir.
Iceberg/ Crisphead (Göbek marul): Sıcağa dayanıklıdır. Gevrek bir yapı ve tada sahiptir. Lahana marul olarak da bilinir.
Leaf Green: Yaygın olarak tüketilen bir çeşittir. Çoğunlukla salatalarda kullanılır. Gevrek yapraklara sahip olan beyaz başı vardır.
Celtuce/ Asparagus (Kök marul/ Kuşkonmaz marul): Genellikle yaprakları için yetiştirilmez. Celtuce, çoğunlukla Çin’de yetiştirilir ve bitkinin sapları kullanılır.
Oilseed: Az sayıda yaprağı olan bir marul çeşididir.
Latin ve Lolorosso (kıvırcık marul): yaygın olarak kullanılan diğer marul çeşitleridir.
 
Kaynak: www.medicalpark.com.tr