Çanakkale Belediyesinin öncülüğünde başlatılan proje ile Çanakkale, Bayramiç, Yenice ve Balya bölgelerindeki; çiftçi kayıt sistemine kayıtlı tarım girişimcisi gençlere, Web Tabanlı Çiftçi Akademisi Eğitim Programı verilirken öte yandan ve Dijital Toprak Analizi Cihazı Ehliyeti alması da sağlanacak. Projeden yararlanmak isteyen genç tarım girişimcileri 12 Temmuz - 18 Ağustos 2023 tarihleri arasında Çanakkale Belediyesi, Bayramiç Belediyesi, Balya Belediyesi, Yenice Belediyesi ve Çanakkale Ziraat Odası’na başvuruda bulunabilecekler. “Yenilikçi Tarım Programı” faaliyeti altında yer alan Dijital Toprak Analizi Uygulamalı Eğitimi ile Web Tabanlı Çiftçi Akademisi Eğitim Programı faaliyetlerine katılım sağlayacak genç çiftçiler ve Ziraat Fakültesi, ilgili Meslek Yüksekokulu, teknik lise mezunu ya da adayları (mühendis-tekniker-teknisyen) başvurabilirler. Bu faaliyetler için kendisi ya da ebeveyni çiftçi kayıt sistemine kayıtlı olan 15-34 yaş aralığındaki genç çiftçiler ve ilgili eğitim kurumlarından kişiler başvuru yapabilirler. Proje ile bölgemizin öncelikli gelişme alanı olan tarımda yenilikçi teknoloji, yöntem ve farkındalığın yaygınlaşması ve katma değere dönüşmesi; yerelde tarımsal üretim bilgisi ve insan kaynağının niteliğinin arttırılması ve genç girişimcilerin heveslendirilmesi, bölgemizde gelişmişlik farklarının azaltılmasına katkı sağlayacak sosyoekonomik gelişmişlik düzeyleri de esas alınarak, girişimci gençler, çiftçi, üretici, işletme ve örgütlü yapıların iş birliği ile özellikle dijital pazarlama ve markalaşma alanında yeni bir bölgesel model oluşturması amaçlanıyor. Bu kapsamda verilecek ve projemizin ana akslarından biri olan Zirai Drone Ehliyeti başvuruları ilerleyen tarihlerde açıklanacaktır. Projemizin ayrıntılarından haberdar olmak için aşağıdaki sosyal medya hesaplarını takip edebilirsiniz.
www.instagram.com/uretimiucuruyoruz/
www.facebook.com/uretimiucuruyoruz

BAŞVURU ŞARTLARI VE GEREKLİ BELGELER
1. Ebeveyni ya da kendisi çiftçi kayıt sistemine kayıtlı olan 15-34 yaş aralığındaki gençler ÇKS belgesi ile
2. Ziraat Fakültesi ya da ilgili Meslek Yüksekokulu’ndan (mühendis-tekniker-teknisyen) mezun ya da adayları diploma ya da öğrenci belgeleri ile
Projeden yararlanmak isteyen genç tarım girişimcileri 12 Temmuz -18 Ağustos 2023 tarihleri arasında aşağıdaki link üzerinden çevrimiçi başvuruda bulunabilirler. Değerlendirmeler sonucunda uygunluk kriterlerini sağlayan başvuru sahipleri arasında öncelik sıralaması yapılarak belirlenecektir. Bir aileden yalnız bir kişi başvuruda bulunabilecektir. Başvuru tarihi bitimiyle başlayacak değerlendirme sürecinden sonra başvurusu olumlu değerlendirilen adaylar istenen belgelerini ibraz edecektir.
 
Haber Merkezi