Gençlik ve Spor Bakanlığı her dalda sporun tabana yayılması, daha fazla müsabaka yapılması, kulüplere ve milli takımlara alt yapı oluşturulması amacıyla Anadolu Yıldızlar Ligi (ANALİG) adıyla turnuvalar düzenliyor. Bu kapsamda organize edilen Basketbol U14 Anadolu Yıldızlar Ligi Osman Bayrakdar Sezonu 2023 kız ve erkek grup müsabakaları Çanakkale’de yapıldı
Çanakkale 18 Mart ve Anafartalar Spor Salonlarında oynanan karşılaşmalarda Kocaeli U14 kız ve erkek karma il takımlarımız gruplarında şampiyon olarak Ağustos ayında Balıkesir’de yapılacak Anadolu Yıldızlar Ligi Çeyrek Final müsabakalarına gitmeye hak kazandılar.
Kocaeli Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü basketbol antrenörleri Emrah Şensoy, Zeynep Tosun ve Umut Çavdar nezaretinde turnuvaya katılan Kocaeli U14 kız ve erkek il takımlarımız yenilgi almadan gruplarında birinci oldular.
 
Kocaeli U14 Kız takımı turnuvanın ilk günü İstanbul Anadolu Yakası karma takımını 72-18, ikinci gün Balıkesir il karmasını 73-20 gibi açık farklarla yenerken, son gün Bursa il karma kız takımını baştan sona üstün götürdüğü ve hakemlerin hatalı kararlarına rağmen güzel bir oyun sonunda 51-44 yenerek B Grubu’nu şampiyon olarak tamamladı.
 
U14 Kızlar B Grubu Puan Sıralamasında Kocaeli, 6, Bursa 5, İstanbul Anadolu Yakası 4 ve Balıkesir 3 puan aldı.
Erkek U14 takımı ise kurada 3’lü gruba düşerken ilk günü maç yapmadan geçerken ikinci gün Edirne karmasını 44-9, son gün ise Bursa karmasını da 54-37 yenerek grup birincisi oldu. Musabaka sonunda Kocaeli 4, Bursa 3 ve Edirne 2 puan aldı.
Bu sonuçlarla her iki il takım da 7-9 Ağustos tarihlerinde Balıkesir’de yapılacak çeyrek finallerine katılmaya hak kazandılar.
 
Sedat Uz