Bitmeyen Yollar,
Bitmeyen Borçlar
Turizmci kadar, ada halkı da iki yıldır tamamlanamayan alt yapı dahilindeki, yol çalışmalarına ateş püskürmeye başladı.
CHP'nin seçim kazanıp, sıfır borçla teslim aldığı Belediye'nin borçları yükselince, çözümü bazı taşınmazları satmada bulduğu ileri sürülüyor. 
Adalıların günlerdir, taşınmazlarını satışa çıkarma planını gündeme aldığı ileri sürülen CHP' li Bozcaada Belediyesi'nin, alındığı ileri sürülen bu kararını eleştirip, çarpıcı değerlendirmelere imza attıkları gözlendi.
Yaz aylarında, tatilcinin değişmez adresine dönüşen Bozcaada'da, iki yıldır süren yol çalışmalarının, özellikle 9 günlük bayram tatili boyunca olumsuz etkiler yarattığını savunan turizmciden, ada yaşayanına onlarca vatandaşın, Belediye ye ateş püskürdüğü edinilen bilgilerden.,

BORÇLAR YÜZÜNDEN, ULAŞIM HİZMETİ AKSADI İDDİASI
Ada merkezindeki yakıt istasyonuna yüklü miktarda borçlandığı iddia edilen Bozcaada Belediyesi’ nin, toplu taşıma hizmetini bu nedenle güçlükle verdiği de ileri sürülüyor.
RÜZGARLA YÜKSELEN TOZ BULUTLARI
Ada yaşayanları, iki yıldır bitmeyen yol çalışmaları yüzünden yaşanan sıkıntıya dikkat çekti.
Sorunun özellikle 9 günlük bayram tatilinde hat safhaya ulaştığını anlatan bir çok ada yaşayanı; "Çalışmalar kapsamında tamamlanan kısımların üzerine serilen beyaz renkli kaplama malzemesi, rüzgar estiğinde dikakalarca etkili olan beyaz toz bulutları oluşturdu." şeklinde ifadeler ile yaşanılanı özetledi.

Yaşayanları kadar, Bozcaada'nın ziyaretçileri de dert yandı. İki yıldır tamamlanamayan yol çalışmalarına öfke günden güne arttı.
Tatil denilince ilk akla gelen adres Bozcaada, her yıl binlerce yerli ve yabancı turisti ağırlıyor.
Yaz sezonunun kısalığı, ada esnafının önemsediği bir gerçek iken, bir de ada yaşayanları kadar ziyaretçilerin de tepkisini toplayan, bitmeyen yol çalışmalarından kanaklı toz sorunu, Bozcaada'nını tadını kaçırmaya yetti.
Özellikle son yıllarda, Kruvaziyerlerin ilgi gösterdiği, uğrak limanına dönüştürdüğü Bozcaada’ da, deniz yoluyla gelen turistler, Ada turizmini ayrı bir canlandırmıştı.
Dünyanın bir ucundan, Bozcaada' ya gelip, belki de eşi benzeri görülmemiş yol çalışması manzarasına bağlı, olumsuzuklar ile karşılaşan turistlerin, gözledikleri olumsuzlukları fotoğraflayıp sosyal medyalarından paylaşmaları sonucunda, ada için anti propaganda geliştiğinin altını çizen adalı turizmciler; "Adamız için kötü reklam oluyor" vurgusu yaptılar.
Bozcaada’ da, son günlerde üzerine en çok söz edilen bir diğer konunun ise, Ada belediyesinin bitmeyen borçları konusu olduğu öğrenildi.
Adalıların üzerine hayli çarpıcı ifadeler ile yorumladığı Belediye'nin borçluluk konusu üzerine ettikleri sözler ise hayli manidar türden oldu.
Bir çok adalı, konuya dikkat çekerken;"Bitmeyen yollarımız vardı, bir de bitmeyen borçlarımız çıktı" şeklinde ifadeler kullanır oldu.
Seçim kazanıp, sıfır borçla devir alındığı bilinen Belediye’ nin, zaman içinde borçlarının yükseldiği ve ödenmez hale geldiği iddiaları, adada kulaktan kulağa yayılmaya başladı.
Belediye'nin çözüm olarak bazı taşınmazlarını satıp, borçları ödeme planı geliştirdiği de iddilar arasında yer alıyor.
Adaya ziyaret için gelenlerin kulağına dek ulaşan;Belediye çözüm için, taşınmazlarıı satıyor iddiası, Tatilin cennetinde gündemin tartışma konusuna dönüştü.
Adalıların, Belediye’ nin borçluluk durumu üzerine  söylemlerinde; "Uçan kuşa borcumuz var" şeklindeki ifadenin, çok sık edilmeye başlandığı  öğrenildi.

KİME SORSAN, AYNI DERT
Turizimci kadar, ada halkı da iki yıldır tamamlanamayan alt yapı dahilinde, yol çalışmalarına adeta ateş püskürmeye başladı.
CHP' nin seçim kazanıp, sıfır borçla teslim aldığı Belediye' nin borçları yükselince, çözümü bazı taşınmazları satmada bulduğu ileri sürüldü.
Adallıarın günlerdir, taşınmazlarını satışa çıkarma planını gündeme aldığı ileri sürülen CHP' li Bozcaada Belediyesi' nin bu kararını eleştirip, çarpıcı değerlendirmelere imza attıkları  edinilen bilgilerden.
Yaz aylarında, tatilcinin değişmez adresine dönüşen Bozcaada'da, iki yıldır süren yol çalışmalarının, özellikle 9 günlük bayram tatili boyunca olumsuz etkiler yarattığını savunan turizmciden, ada yaşayanına onlarca vatandaşın, Belediye ye ateş püskürdüğü gözlendi.

BORÇLAR YÜZÜNDEN, ULAŞIM HİZMETİ AKSADI İDDİASI
Ada merkezindeki yakıt istasyonuna yüklü miktarda borçlandığı iddia edilen Bozcaada Belediyesi’ nin, toplu taşıma hizmetini bu nedenle güçlükle verdiği de ileri sürülüyor.
RÜZGARLA YÜKSELEN TOZ BULUTLARI
Ada yaşayanları, iki yıldır bitmeyen yol çalışmaları yüzünden yaşanan sıkıntıya dikkat çekti.
Sorunun özellikle 9 günlük bayram tatilinde hat safhaya ulaştığını anlatan bir çok ada yaşayanı; "Çalışmalar kapsamında tamamlanan kısımların üzerine serilen beyaz renkli kaplama malzemesi, rüzgar estiğinde dikakalarca etkili olan beyaz toz bulutları oluşturdu." şeklinde ifadeler ile yaşanılana  tepki gösterdi.
 
Bünyamin Nami Tonka