Çanakkale-Bursa Karayolu üzerinde yaşanan tek taraflı trafik kazasında sürücü hayatını kaybederken, otomobil ise kullanılmaz hale geldi. Araçta arama yapan polis ve jandarma ekipleri piyasa değeri yaklaşık 800 bin TL olan 4 kilo uyuşturucu hap ile yaklaşık 3 milyon TL değerinde 10 kilo esrar ele geçirdi.
Kaza, önceki gün Çanakkale-Bursa karayolu üzerinde meydana geldi. Çanakkale’ye yönüne doğru hareket halindeki 41 yaşındaki F.A. yönetimindeki araç, Kangırlı altı sapağını geçmesi sonrasında nedeni bilnmeyen bir şekilde soğuk hava deposu girişindeki beton yol ayrımına  çarptı. Çarpmanın etkisiyle otomobil motoru yerinden çıkarken, kazayı gören diğer sürücüler durumu polis ve sağlık ekiplerine bildirdi. Kazada sürücü F.A. olay yerinde hayatını kaybetti. F.A. cenazesi Mehmet Akif Ersoy Çanakkale Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Polis ve jandarma ekiplerinin araç içinde yaptıkları aramada otomobilin içinde piyasada değeri yaklaşık 800 bin TL olan 4 kilo uyuşturucu hap ile yaklaşık 3 milyon TL değerinde 10 kilo esrar ele geçirdi.
İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından başlatılan geniş çaplı soruşturma çerçevesinde ise kazayı yapan araca eskortluk eden başka bir aracın olduğu tespit edildi. Jandarma ekipleri tarafından yapılan sıkı takibin sonucunda araç yakalanırken, içinde bulunan 2 şüpheli gözaltına alındı.

Turgut Engin