9 günlük Kurban Bayramı tatilinde turistler Ege ve Akdeniz bölgelerine adeta akın etti. Birçok tatil bölgesinde yoğunluk oluşturan turistlerin uğrak noktalarından biri de Çanakkale oldu. Bozcaada, Assos, Gökçeada gibi değerli turizm bölgelerini içerisinde bulunduran Çanakkale'de tatilcilerin gözdesi haline geldi.
Bozcaada'nın doğal güzellikleri ve tarihi dokusu, tatilcilerin ilgisini çekerken, konaklama tesisleri tam kapasiteyle çalıştı. 4 bin 500 resmi yatak kapasitesine sahip olan Bozcaada, gayrı resmi konaklama tesisleriyle birlikte günlük 10-15 bin tatilciyi ağırladı. Kentin turizm bölgelerinde yoğunluklar meydana gelirken, yüzde 100 doluluk oranlarına ulaşıldı.
Kurban Bayramında Çanakkale turizmine yönelik açıklamalarda bulunan Çanakkale Turizm Tanıtma Derneği Başkanı İsmet Balkan, bölgede bayram tatilinde 100 binin üzerinde turistin ağırlandığını ifade etti.
Uzun kış sezonundan sonra turizmci ve esnafın nefes aldığını ifade eden Balkan, "Takriben bölgemize Turizmden 100 milyonun üzerinde para girdi. Çanakkale Turizm Tanıtma Derneği Başkanı olarak Bayramın birinci gününden itibaren alandaydım. Çanakkaleli Profesyonel Turizmciler olarak hotelcisi, rehberi, alankılavuzu, acentası ve turizm ulaşımı ile kendilerinden hizmet alanlara gayet güzel ve başarılı hizmet verdiler. Bayram boyunca benim gördüğüm sorun belediye ve turizm kamu yönetimlerindeydi. Alan Başkanlığı ve GESTAŞ hariç bayrama hiç bir şekilde özel olarak hazırlanmamışlardı. Belediyeler bayramda gelecek turistlerin ihtiyaçlarını karşılayacak tuvalet, ulaşım, çöp, peyzaj, çirkin görüntülü yarım inşaat gibi konulara hiç yönelmemişler. Turizm kamu yönetimi uzun zamandır maalesef yok gibi. Tesislerin ürün sağlık, hizmet kalitesi ve fiyat kontrollerini yapmadıkları gibi, bu hizmetlerin Turizmin devamı için ne kadar önemli olduğunu tasavvuf bile ettiklerini maalesef düşünmüyorum. Sonuç olarak Çanakkale turizmini bu bayram profesyoneller kurtardı.  Turizmi önemseyen belediyeler ve turizmi bilen turizm kamu yönetimi olmazsa bacasız sanayii olarak tabir ettiğimiz turizmden bölge insanımızın sağlıklı gelir sağlaması mümkün olmaz. Dünyanın en güzel coğrafyasında sevimsiz bir bölge oluruz. Önümüzde koca bir yaz sezonu var. Profesyonelleri, belediyesi, turizm ile ilişkili Kamu kurumları ve tabiki ev sahibi olarak Çanakkalelileri ile birlikte bölgemize milyonları kazandıran turizm sektörüne samimiyet ile hizmet edelim.  Turizm, temiz para girdisini ve istihdam sağlayıcı özellikleriyle Çanakkale’mizin ekonomisine katkıda bulunan, bölgemizin kültürel ve doğal güzelliklerini koruyup, yarınlara aktaran ve bütünleştirici etkisi ile hepimizin daha mutlu yaşamasına en büyük katkı sağlayan bir sektördür” şeklinde konuştu.
 
 
Mine Yel