Turnuvada Levski Sofia takımını 55-46 ve Cherno More Ticha takımını 56-38 gibi net skorlarla mağlup eden temsilcimiz, Türk bayrağını Avrupa’da Balkan Şampiyonu olarak dalgalandırdı. Mücadelelerin ardından yapılan seremonide şampiyonluk kupası, takımımızı Bulgaristan’da yalnız bırakmayan Burgaz Başkonsolosu Senem Güzel tarafından verildi.
İlk defa tekerlekli sandalye basketbol maçına geldiğini belirten Başkonsolos Senem Güzel takım oyuncularını tek tek kutlayarak başarılarının devamını diledi. Ayrıca Kulüp Başkanı Ali Yasin Zengin tarafından Çanakkale’nin simgesi Şehitler Abidesi maketi Konsolos Güzel’e taktim edildi.
Mücadelelerde rakip potalara 35’er sayı bırakan Mithat Çetin ve Bekir Çetin turnuvanın en skorer oyuncuları olurken kafilede yer alan Onur İlk, Cahit Acar ve Burak Çakıl kupanın kazanılmasına katkıda bulundular. Çanakkale ve ülkemizi böylesine anlamlı bir turnuvada en iyi şekilde temsil ettiklerini dile getiren kulüp Başkanı Ali Yasin Zengin desteklerini her zaman hissettikleri Çanakkale Valisi İlhami Aktaş ’a, Çanakkale Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir ’e, bu sezon takımın forma sponsoru olan TÜMAD Madencilik A.Ş. ve Çanakkale halkına teşekkürlerini iletti.

Haber Merkei