İç turizmin hareketlenmesi düşüncesiyle 9 gün olarak yapılan Kurban Bayramı tatilinde beklentiler gerçekleşti. İstanbul başta olmak üzere tatili fırsat bilerek evlerinden çıkan milyonlarca kişi güneşin ve denizin tadını çıkartmak için Akdeniz ve Ege’ye akın etti. Çanakkale’de on binlerce tatilcinin tercih ettiği önemli noktalardan birisi oldu.
Kuzey Ege Denizi'ndeki turizm cenneti Bozcaada ilçesi başta olmak üzere Ayvacık’ta Assos ve Türkiye’nin en büyük adası Gökçeada ada bayram tatilinde çok sayıda tatilciyi ağırlarken, turizm açısından bereketli bir bayram tatili süreci yaşandı. 4 bin 500 resmi yatak kapasitesine sahip olan Bozcaada, diğer konaklama tipi tesisleriyle birlikte günlük 10-15 bin tatilciyi ağırladı. Doluluk oranı yüzde 100’lere ulaştı.  
Bozcaada’nın 9 günlük Kurban Bayramı tatilinde yerli ve yabancı turistler tarafından tercih edildiğini belirten Bozcaada Turizm İşletmecileri Derneği (BOZTİD) Başkanı Erkan Yavuz, Bayram döneminde yüzde 100’e yakın doluluk oranı yaşandığını, keyifli ve güzel bir tatil dönemi geçirdiklerini kaydetti.

Bünyamin Nami Tonka