Çanakkale Turimine en çok katkı veren ve son yıllarda ünlülerin de tatil noktalarından biri olan Bozcaada bu Bayram da tatilcilerin ilk tercihleri arasında olacak. Havasıyla küçük bir kasabayı yansıtan, dar sokaklarında farklı mimarideki eski Rum evleri, deniz ürünleri restoranları, Türkiye'nin en iyi korunmuş tarihi kalesi, bakir koyları, temiz ve buz gibi denizi yanında, bir de İstanbul'a olan yakınlığı nedeniyle pek çok kişinin Kurban Bayramı tatili için alternatifler arasında ilk sırayı Bozcaada alıyor. Yaklaşık 4 bin kapasitelik resmi konaklama kapasitesi bulunan ancak, yaz aylarında resmi olmayan tesisler ile 20 bine kadar günlük turist ağırlayan Bozcaada'daki konaklama tesislerinde doluluk oranının yüzde 100’e ulaşması bekleniyor. Bayrama sayılı günler kala Adaya gelmeye başlayan turistler,  adanın güzelliklerini keşfetmeye başladı.

Esnaf Adanın Tam Kapasite İle Çalışacağından Memnun
Çanakkale’nin Turim Cenneti Bozcaada’nın doluluk oranının tam kapasiteye ulaşması beklenen Bayram tatili, esnafların da yüzünü güldürecek.  Kurban Bayramı tatilinin 9 gün olması kendileri için güzel olduğunu ifade eden adada İşletme Müdürü İbrahim Avcı, "Rezervasyonlar şu anda yarı yarıdan fazla doldu. Yine güzel bir bayram geçecek. Ful yoğunlukla geçecek. Biz sadece misafirlerimizden gelmeden önce rezervasyon yaptırmalarını istiyoruz, mağdur olmamaları açısından. Hazırız, yine onları bekliyoruz. Herkese şimdiden iyi tatiller, iyi bayramlar diliyoruz" dedi.
Adada kafe işletmecisi Faruk Güneş ise, "9 günlük bir bayram tatilimiz var. Bayram tatilinin çok güzel geçeceğini düşünüyoruz. Biz de ekibimizle misafirlerimizi en iyi şekilde ağırlamak için hazırlanıyoruz. Şimdiden bütün misafirlerimizin bayramını kutluyoruz" şeklinde konuştu.
Kurban Bayramı tatili için hazırlıklarını tamamladıklarını belirten kafe işletmecisi Fahri Bulut, "Yine her bayram olduğu gibi büyük bir kalabalık ve yoğunluk bekliyoruz. Bozcaada bu bayramda da Türkiye’nin tercih edilen tatil destinasyonlarından biri oldu. Gelen misafirlere şunu söylemek istiyorum. Gestaş Deniz Ulaşım'dan online rezervasyon yaptırırlarsa adaya geçişlerde çok daha rahat ederler. Biz şu anda bütün esnaf olarak Kurban Bayramı tatiline hazırız" ifadelerini kullandı.
 
Mine Yel