Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı ile Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi ortaklığında gerçekleştirilen “Çanakkale Zaferi Konulu Çocuk Şarkıları Beste Yarışması” sonuçlandı. Yarışmayı kazananlara düzenlenen törenle ödülleri verildi.
Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı ve  Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi tarafından  ortaklaşa düzenlenen Çanakkale Zaferi konulu Çocuk Şarkıları beste yarışmasına 34 eser katıldı. İncelenen 34 eserden 7 si finale kaldı.  Eserler söz, ezgi, eşlik ve prozodi yönlerinden titizlikle incelenip karar verildi. İÇDAŞ Kara Yusuf Kongre Merkezi’nde   başlayan program Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Devlet Konservatuarı Çocuk Korosu ve Çanakkale Hüseyin Akif Terzioğlu Ortaokulu Çocuk Korosu tarafından seslendirilen eserler jüri tarafından son bir kez daha değerlendirilmeye alındı ve sonuçlar açıklandı.
Söz ve Müziği Hakan Keskin’e ait  ‘Çanakkale Geçilmez, Mühürlediler!’ eseri yarışmanın birincisi seçildi.  Söz ve Müziği  Sevan Nart’a ait  ‘Bir Türkü Söylesem’ eseri ise ikincilik ödülüne layık görüldü. Söz Müzik İlhan Çınar’a ait ‘Çanakkale’ bestesi ise üçüncülük aldı. Söz ve  Müzik Nur Sarpdere Tat ve  Yavuz Durak’a ait ‘Kınalı Kuzu’ esri ile  Söz ve Müzik Mehmet Akpınar’a ait ‘Kutlu Olsun Büyük Zafer’ eserler Mansiyon ödülüne layık görüldü. Ödüller düzenlenen törenle verildi.

Haber Merkezi