Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi  Spor Bilimleri Anabilim Dalı Doktora Öğrencisi Milli Eskrimci Enver Yıldırım, Eskirim Avrupa Şampiyonasında tarih yazdı.  Türk eskrim tarihinde büyüklerde ilk Avrupa madalyasını kazanan isim olan Milli Sporcu Yıldırım, Cumhuriyetin 100. Yılında  hem ülkemizi hem de Çanakkale’yi gururlandırdı.
Bulgaristan Filibe'de gerçekleştirilen  Büyükler Avrupa Eskrim Şampiyonası'nda erkekler kılıç kategorisinde Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi  Spor Bilimleri Anabilim Dalı Doktora Öğrencisi Milli Eskrimci Enver Yıldırım, Cumhuriyetin 100. Yılına yakışan bir tarih yazdı. Bronz madalyaya uzanan mücadelesinde  Enver Yıldırım,  ön eleme karşılaşmaları sonrası tablo-64'ü maç yapmadan geçtikten sonra t-32'de Büyük Britanya'dan William Deary'yi 15-7, t-16'da İtalyan Michele Gallo'yu 15-8 ve çeyrek finalde de Fransız Maxime Pianfetti'yi 15-12 mağlup ederek adını yarı finale yazdırdı. Bu turda Gürcü Sandro Bazadze ile eşleşen  Milli Spırcu Yıldırım, 15-7 yenilerek şampiyonayı 3'üncü olarak tamamladı ve bronz madalya elde etti.

100. Yılda Eskrim Büyüklerde İlk Madalya
Türk eskrim tarihinde büyüklerde ilk bireysel Avrupa derecesini elde ederek bronz madalyanın sahibi olan Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi  Spor Bilimleri Anabilim Dalı Doktora Öğrencisi Milli Eskrimci Enver Yıldırım, eskrim tarihinde bir ilki başardı. Büyükler Avrupa Eskrim Şampiyonası'nda 3. Olarak bu alanda ilk madalyayı kazanan milli sporcu ünvanını alan  Enver Yıldırım, Cumhuriyetin 100. Yılına yakışan bir madalya aldı.  Bu tarihi derecenin Cumhuriyetimiz ve tarihimizin 100. yıl dönümüne denk gelmesinin bu başarıyı daha da anlamlı kıldığını kaydeden Eskirim Federasyonu Başkanı Başkan Prof. Dr. Murat Atalı “Sporcumuzu, federasyonumuzun 100. yılında eskrim ailemize kazandırdığı bu madalya için gönülden tebrik ediyor; bu başarıda emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.
 
Mine Yel