Öğrencileri Müzik camiasına kazandırmak amacı ile kurulduğu günden bu yana bir çok projeyi hayata geçiren ÇOMÜ Devlet Konservatuarı, geçtiğimiz yıl kurulan Çocuk ve Gençlik Orkestrası ilk konserini verdi.  İlk konser olmasına rağmen  öğrencilerin performansı  büyük beğeni aldı.
Yaptığı projelerle Çanakkale’de müziğe ilgi duyanları bir araya getiren ÇOMÜ Devlet Konservatuarı bir çok şehirde konserler verdi. Konservatuar bünyesinde kurulan orketralardan bir tanesi de Çocuk ve Gençlik Orkestrası oldu. Yıl boyunca eğitim alan orkestra yılsonu konseri düzenledi.  Orkeste Nedime Hanım Konağında düzenlediği ilk konseri yoğun ilgi gördü. ÇOMÜ Devlet Konservatuarı Müdür Yardımcıları ve aynı zamanda  orkestra şefi Doç. Bahadır Çokamay ve Öğr. Gör. Barış Karabulut tarafından hazırlanan, başkemancılığını yarı zamanlı sertifika programı öğrencilerinden Ali Efe Şaşmaz’ın üstlendiği  konser katılımcılardan alkış aldı.
Konservatuar bünyesinde kurulan  orkestranın gerçekleştirdiği ilk konserde hem klasik hem de modern eserler icra edildi.  Orkestranın ilk konseri yoğun ilgi görürken  icracı öğrencilerin performansı ise ayakta alkışlandı. Katılımcılara güzel bir müzik ziyafeti veren orkestra ilk konserinde büyük alkış aldı.
 
Arzu Baladur