Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO)  tarafından hububat alımları başladı. Hasatların başlaması ve alımların duyurulmasının ardından Çanakkale Merkezde hububat alımları için  merkezlerin oluşturulması için Çanakkale Ziraat Odası  Başkanı  Ufuk Ünver TMO Bölge temsilcileri ile bir araya gelerek alım noktalarını belirlediler.
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklaması ile hububat fiyatları belirlenmişti.  Fiyatların belirlenmesinin ardından tarım sektöründe hareketlilik başlamıştı ve açıklanan fiyatlar üreticileri de memnun etmişti.  Hasatların başlaması, fiyatların da istenilen seviyede olması dolayısı ile harekete geçen Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO)   satın alma noktaları oluşturdu. Çanakkale Merkez için de noktaların belirlenmesi için Çanakkale Ziraat Odası Başkanı Ufuk Ünver  Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO)  Bölge Müdürlüğü yetkilileri ile bir araya gelerek yer tespitleri yapıldı.
Ziraat Odasının sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda çiftçilerin randevu alrak belirlenen alanlara hububatlarını teslim edebileceklerini dile getirerek  yapılan açıklamada  “Toprak Mahsulleri Ofisi Bölge Müdürlüğü ile yapılan görüşmeler neticesinde TMO alım randevu sistemi bugün (13/06/2023) itibariyle açılmış olup Çanakkale Kepez’de hububat alımına başlanacaktır.  Kumkale ve Özbek’te 4 Temmuz 2023 tarihinde açılacak alım noktaları, Kumkale’de haftanın 6 günü,  Özbek’te Salı, Perşembe, Cumartesi günleri, Kepez’de Pazartesi, Çarşamba ve Cuma günleri hububat alımına başlayacaktır. Tüm üreticilerimize bereketli bir sezon ve kolaylıklar dileriz” ifadelerine yer verildi.

Arzu Baladur