Alınan bilgiye göre; ilçede gelen ihbar üzerine Lapseki Emniyet Müdürlüğü ekipleri harekete geçti. Birçok suçtan sabıkası olan M.Z., bu sefer araçları çaldığı görüldü. Güvenlik kameraların incelenmesi sonucu M.Z. tespit edildi.
4 Haziran sabahı saat 04:00 sıralarında çift kabin bir aracı çalan M.Z., bir kaç metre ileride kaza yaparak çaldığı aracı bırakıp kaçtı. Sonrasında ise başka bir otomobile girip, çalıştıramayınca bıraktı. Başka bir araca girerek içindeki eşyaları çaldı. Sonrasında da çaldığı transit marka bir araçla, 3 araca çarpıp Lapseki’den Çanakkale istikametine kaçmaya başladı. Suluca mevkiinde de bariyerlere çarptıktan sonra yaya kaçtı.
 
Lapseki İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri oto hırsızlığı olaylarına ilişkin geniş çaplı araştırmalarına devam ederken, kamera ve çevre araştırmaları sırasında çarşı ve mahalle bekçilerinin kaçış güzergahlarındaki kontrollerinde M.Z. Umurbey beldesi yakınlarında yakalanarak göz altına alındı.
Çeşitli suçlardan çok sayıda sabıkası bulunan şahıs, emniyetteki işlemlerinin ardından çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak ceza evine gönderildi.
 
Mine Yel
Foto: BHA