Yoğurt probiyotik içeriği yüksek olmasından dolayı mide ve bağırsak florasını olumlu etkiler. Yapılan çalışmalarda probiyotiklerin midede artan ve çeşitli sıkıntılara yol açan helicobacter pylori ortadan kaldırılmasında rol oynadığını göstermektedir. Diğer yandan bağırsak iç yapısında olduğu gibi midenin iç yapısındaki mukozanın artarak bir koruma kalkanı oluşmasını da destekler. Bu sayede mide rahatsızlıklarının önlenmesi ve mide sağlığının olumlu yönde desteklenmesinde günlük yoğurt tüketiminin önemli bir yeri vardır.
 
Ekşi Yoğurdun Faydaları
Ekşi yoğurt, sütün yoğurt yapma aşamasında mayalanma süresinin ortalama 24 saat süresince yoğurt ekşiyince kadar bekletilmesi ile elde edilir. Yoğurdun mayalanma süresi uzadıkça ve ekşidikçe yoğurt içerisindeki insan sağlığına faydalı bakteri sayısı artmaktadır. Bu açıdan probiyotiklerin hem sindirim sistemi hem de bağışıklık sistemine olumlu etkileri düşünüldüğünde ekşi yoğurt tüketmek ve ekşi yoğurdun suyunu içmek sağlık için oldukça faydalıdır.
 
 
Kaynak: www.medicalpark.com.tr