Geçmiş ve şimdiki zaman arasına sıkışmış bir yağmanın yükünü taşıyan Eleni ve Gül’ün hikayesinden yola çıkan
Şaban Ol’un kaleme aldığı Tatavlada Son Dans Çanakkale’de sahnelendi.  Ünlü oyuncular Deniz Çakır ve Sumru Yavrucuk’un oynadığı oyun vatandaşlar büyük ilgi gösterdi. Oyun, geçmiş ve şimdiki zaman arasına sıkışmış bir yağmanın yükünü sahneye taşıyor.
 
Çanakkale Belediyesi’nin yeni binasında kültür ile ilgili etkinliklerin düzenleyeceği salonun hizmete girmesi ile beraber, etkinlikler peş peşe geldi. Mayıs aynın son gününe kadar etkinlikler devam etti. Tiyotro etkinlikleri arasında Ünlü oyuncular Deniz Çakır ve Sumru Yavrucuk’un oynadığı Tatavlada Son Dans gösterisi de yer almıştı. Hafta başında gerçekleştirilen Tiyatro gösterimine vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Şaban Ol’un kaleme aldığı Tatavlada Son Dans iki usta oyuncunun performansı ile Çanakkale’de adeta zirve yaptı. 
İki Rum kadının gitmek ve kalmak arafındaki yaşanmışlıklarına, toprağa tutunmalarına, Rembetiko tadında küçük bir dokunuş nitelioi taşıyan oyun Deniz Çakır ve Sumru Yavrucuk’un muhteşem performansını izleyiciler uzun süre ayakta alkışladı. Oyundan sonra Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan oyunculara teşekkür etti.

Mine Yel
Foto: BHA