Ligin bitimine bir hafta kala şampiyonluğunu Ankaragücü deplasmanında ilan eden Galatasaray’ın şampiyonluk sevinci Çanakkale’ye de yansıdı. Şehir merkezine çıkan vatandaşlar, takımlarının şampiyonluğunu doya doya kutladı ve geceye renkli görüntüler yansıdı.
 
Sezon başından beri Okan Bürük yönetimindeki Galatasaray, başarılı bir performans sergiledi. Zaman zaman kaybettiği maçlar sonrasında şampiyonluk umudu sönse de sarı kırmızılı takım başarıya ulaştı. Ezeli rakibi Fenerbahçe’nin 5 puan önünde Ankara deplasmanına çıkan Aslanlar,  şampiyonluğu son haftaya bırakmamak için  mutlak galibiyetle sahaya çıktı. Yıldızları ile sahada mücadele eden Sarı Kırmızılılar, yıldızı Icardi ile maçı kopardı.  4-1 biten karşılaşmanın sonucunda Galatasaray bitime bir hafta kala şampiyonluğunu ilan etti. Bitiş düdüğü ile beraber Türkiye genelinde olduğu gibi Çanakkale’de de taraftarlar kutlamalara çıktı.
Ellerine aldıkları bayrakları ve bindikleri araçlarla şehir turu atan taraftalar daha sonra İskeme meydanında toplandı. 7’den 70’e tüm Galatasaraylıların katıldığı coşkulu kutlamada  renkler sarı kırmızı oldu. Araçları ile coşkuya eşlik eden taraftarlar ise kurna sesleri ile geceleri inlettiler.  Cumhuriyet Meydanı, İskele Meydanı, Truva Atı önü ve Kayserili Ahmet Paşa Caddesinde gece yarısına kadar kutlama yapan binlerce taraftar takımlarının tezahüratları ile geceyi inlettiler. Kutlamalar gece geç saatlere kadar sürdü.
 
Turgut Engin