Çocuk Kültür Evi Mayıs ayı etkinlikleri kapsamında yazar sohbetleri, sanatçı buluşmaları, film günleri gibi etkinlikler tüm hızıyla sürüyor. Çanakkale Belediyesi Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüğü tarafından hazırlanan ve Çocuk Kültür Evi'nce çocukların erken yaşta kitap ve okumaya karşı olan ilgilerini arttırabilmek amacıyla "Evde Yazar Sohbetleri" etkinlikleri devam ediyor. Bu kapsamda Çocuk Kültür Evi’nde 26 Mayıs Cuma günü saat 13.00’da "Evde Yazar Sohbetleri"nin konuğu ödüllü çocuk ve gençlik kitapları yazarı Luigi Ballerini olacak.
Yazar Luigi Ballerini, 1963 yılında İtalya'nın Sarzana kentinde dünyaya gelmiştir. Doktor ve psikanalist olarak çalışmış, çocuk ve gençlik kitaplarının yanısıra gazete ve dergilerde eğitim ve gençler üzerine yazılar yazıyor, çocuklara ve gençlere seminerler veriyor.
Luigi Ballerini, Zia Dorothy (Dorothy Teyze) isimli kitabı ile 2010 yılında White Raven Ödülünü, Parlak Fikir Pastası ile 2014 yılında 9-12 yaş çocuk kitabı dalında İtalyan Andersen ödülünü, ve Adım Sıfır, kitabı ile 2016 yılında gençlik kitabı dalında Bancarellino Ödülü'nü kazanmıştır.
Sedat Uz