Tarihi Çanakkale Ulusal Atlı Dayanıklılık Yarışmaları Eceabat Bigalı Köyü’nde düzenlendi. Türkiye Binicilik Federasyon tarafından Tulya Kurtulan Atlı Spor Kulübü’nde, düzenlendi. Organizasyona Çanakkale'deki kurum ve kuruluşlar da destek verdi. Yarışmalara, 5 ayrı kategoride, 69 sporcu katıldı.
Uluslararası Atlı Dayanıklılık yarışmalarında Türkiye’de ilk defa koşulan,  3 yıldız (140 km) kategorisi,  Haluk Yüksel - Çelikyele ve İsmail Eray Çokal - Berktin isimli binici-at ikilileri tarafından yaklaşık 14 saatlik bir sürede başarıyla tamamlandı.
Türk sporcularla beraber Macaristan ve Ürdün'den sporcuların da katılım gösterdiği müsabakalarda 1 yıldız 100 km'de Ümit Tekcan - Cabircan binici-at ikilisi 1., İsmailcan Çetinkaya - Ada 2. ve Cem Çapur - Palermo 3. sırada tamamladı. 2 yıldız 120 km'de ise Ömer Faruk Pehlivan - Rasha By Nurachi ikilisi 1., Hikmet Burhan Kaya - Kayrabey 2. ve Jülide Gültekin - Asiartun 3. sırada tamamlayarak kürsüde kupalarını kaldırdılar. 120 km'lik parkuru Maçakızı isimli atıyla başarıyla tamamlayan 17 yaşındaki genç sporcu Kayra Aranmış,  02 Eylül 2023 tarihinde Fransa'da koşulacak olan Genç Biniciler Dünya Şampiyonası'na katılmaya hak kazandı.
Çok sayıda vatandaşın da izlediği yarışmada renkli görüntüler oluştu. Adeta şenlik havasında geçen yarışmada dereceye girenlere ödülleri takdim edildi.
Arzu  Baladur
Foto: BHA