Ilık bitki çayınızı bal ile içebilirsiniz. Ilık sıvı, boğazdaki mukus tabakanın giderilmesinde yardımcı olur. Bir yaşından küçük çocuklarınız için bal kullanmayınız.
Reflü ve yoğun geniz akıntısına sahipseniz, başınızın altına yastık koyarak eğiminizi yükseltebilirsiniz.
Gece öksürük krizine yakalanma olasılığı nedeniyle başucunuzda ılık su, öksürük ilacı veya düzenli kullandığınız damlalar bulundurabilirsiniz.
Yatak odanızın nemsiz ve kuru bir havaya sahip olması öksürüğü arttırır. Ancak çok nemli bir ortam da öksürüğü tetikler. Bu nedenle odanın nem oranını %50 seviyelerinde tutabilirsiniz.
Vücudunuz alerjiye yatkınsa bazen öksürük krizleri zorlaşır. Nevresim takımlarında biriken toz ve ölü deriler, alerjiyi tetikleyerek öksürüğe neden olur. Bu durumdan korunmak için nevresim takımlarını sık sık değiştirebilirsiniz.
Kronik ve şiddetli bir biçimde öksürük krizi yaşıyorsanız mutlaka doktorunuza başvurmalısınız. Krizin altında yatan neden bulunmalı ve en uygun tedaviye başlamalısınız.
Öksürük vücudun verdiği normal ve gerekli bir tepkidir. Çeşitli nedenlere bağlı olarak şiddeti ve süresi değişir. Ancak öksürük krizleri hayatınızın doğal akışını etkiliyorsa ve uyku döngünüzü değiştiriyorsa mutlaka bir sağlık kuruluşuna başvurmalı ve uzman sağlık personelinden yardım almalısınız.
 
Kaynak: www.medicalpark.com.tr