Gelibolu ilçesinde bulunan çiftliğinde eğitimci Nazmi Arıkan (69) ile şoförü Şerif Eker'i (46) öldürdüğü iddiasıyla tutuklu yargılanan Ufuk Akçakaya geçen ay görüşen duruşmada 2 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çaptırılmıştı. İzmir’de tutuklu bulunan Akçakaya tutuklu bulunduğu cezaevinde intihar ettiği belirtildi.
 
Türkiye’nin önemli bir eğitim kurumunun kurucusu olan Nazmi Arıkan, şoförü Şerif Eker ile geçen yıl Kurban Bayramı tatili için Gelibolu'nun Karainebeyli köyünde bulunan çiftliğine geldi. Burada ikisine de yakınları ulaşmayınca çiftlik çalışanlarına haber verildi. Çiftlik çalışanları ana binaya gittiklerinde Arıkan ile Eker'i kanlar içerisinde buldu. Olay yerine gelen ekiplerin yaptığı inceleme sonucu her ikisinin de bıçakla öldürüldüğü anlaşıldı.
Yapılan otopside Arıkan da 12'si öldürücü 47, şoförü Şerif Eker’de ise 27'si öldürücü 66 kesici ve delici alet yarası tespit edildi. Otopsinin ardından Arıkan ve Eker'in cenazeleri, 15 Temmuz'da İstanbul'da toprağa verildi. Başlatılan soruşturma kapsamında çifte cinayetin şüphelisi iddiasıyla Tokatspor Kulüp Başkanı U. A., İstanbul'da yakalanıp, gözaltına alınıp, tutuklandı.
 
Çanakkale 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın karar duruşmasına, hakkında ‘tasarlayarak canavarca hisle ve eziyet çektirerek öldürme’ ve ‘bir suçu gizlemek veya başka bir suçun delillerini gizlemek ya da yakalanmamak amacıyla öldürme’ suçlarından iki kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istenen tutuklu sanık U. A., Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katıldı. Duruşmada tanık ve sanık avukatları hazır bulundu. Sanık U. A. savunmasında, suçlamaları kabul etmeyerek mahkeme heyetinden tahliyesini istedi. Ardından Mahkeme Heyeti, kararını açıkladı. Kararda, Mahkeme Heyeti, Eğitimci Nazmi Arıkan ile şoförü Şerif Eker'i öldüren U. A.’ya kasten adam öldürme suçundan, hiçbir takdir indirimi uygulanmaksızın, 2 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildiğini açıkladı.
İzmir’de tutulu bulunan Ufuk Akçakaya’nın dün cezaevindeki banyoda kendini asarak intihar ettiği öğrenildi.
 
Mine Yel