Alınan bilgiye göre; ekipler kaçakçılık suçlarına yönelik olarak yapılan çalışmalar neticesinde; H.Ç. isimli şahsın işyerinde yapılan adli arama neticesinde toplamda; 7460 dal (adet) doldurma sigara ve 279 adet gümrük kaçağı sigara sarma kâğıdına mahkeme kararına istinaden el konuldu. Şüpheli H.Ç. Savcılık talimatına istinaden KOM Şube müdürlüğü tarafından serbest bırakıldı.
 
İkinci operasyon, KOM Şube Müdürlüğü Kaçakçılık Suçları Büro Amirliği görevlileri tarafından E.S.T isimli şahsın işyerinde arama yaptı. Yapılan aramada;  8 adet gümrük kaçağı elektronik sigara likitine, 9 paket gümrük kaçağı sigara sarma kâğıdına ve 7020 dal (adet) doldurma sigaraya mahkeme kararına istinaden el konuldu. Şüpheli E.S.T. isimli şahıs 5607 SKM suçundan şüpheli ifadesi sonrasında Savcılık talimatına istinaden KOM Şube müdürlüğü tarafından serbest bırakıldı.
Üçüncü operasyon ise O.G isimli şahsın işyerinde yapıldı. Yapılan adli arama neticesinde toplamda; 580 dal doldurulmuş sigara ve 133 adet gümrük kaçağı sigara sarma kağıdına mahkeme kararına istinaden el konuldu. Şüpheli O.G isimli serbest bırakıldı.
Dördüncü operasyon ise E.B, Y.K ve F.K isimli şahısların işyerinde ve Karacaören Köyü Merkez/Çanakkale adresinde depo olarak kullanılan barakada yapıldı. Yapılan adli arama neticesinde toplamda; 20000 dal (adet) bandrollü boş makaron, 400 dal bandrolsüz boş makaron, 11 kg bandrollü tütün, 2 kg bandrol kısımları kesilmiş tütün, 7160 dal (adet) doldurma sigara, 28 adet gümrük kaçağı sigara sarma kağıdı, 16 paket nargile tütünü, 1 adet elektronik sigara sarma makinası ve 1 adet kırımızı renkli hava kompresör makinasına mahkeme kararına istinaden el konuldu.
Şüpheli E.B, Y.K ve F.K isimli şahıslar savcının talimatları doğrultusunda 5607 SKM suçundan gözaltına alındı. Çanakkale Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından ilgili mahkemeye sevk edildi, akabinde yurtdışı çıkış yasağı kararı ve adli kontrol şartıyla salıverildi.
 
Beşinci operasyon ise G.E. isimli şahsın Ezine C. Savcılığının arama kararına istinaden kargo yolu ile gelen kolisinde yapılan arama neticesinde toplamda; 10000 dal (adet) bandrolsüz boş makaron ele geçirildi ve mahkeme kararına istinaden el konuldu. Şüpheli G.E ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldı.
 
Altıncı operasyon da O.Y. isimli şahsın Ezine C. Savcılığının arama kararına istinaden kargo yolu ile tütün ve tütün mamullerinin yakalanmasına yönelik yapıldı. Operasyonda 154.200 dal (adet) bandrolsüz boş makaron, 14400 dal (adet) doldurma sigara ele geçirilmiş olup mahkeme kararına istinaden el konulmuştur. Şüpheli O.Y. de ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldı.
 
 
Haber Merkezi