Malzemeler:
 
1-2 yemek kaşığı kuru karabaş otu yaprakları veya çiçekleri
2 su bardağı su
Bal veya limon (isteğe bağlı)
Yapılışı:
 
Taze veya kurutulmuş karabaş otu yapraklarından veya çiçeklerinden 1-2 yemek kaşığı alınarak bir çay süzgecine yerleştirilir.
Bir tencereye 2 su bardağı su konulur ve kaynatılır.
Kaynamış su, çay süzgecine yerleştirilen karabaş otu yapraklarının üzerine dökülür.
Çay süzgecini, 5-10 dakika boyunca suyun içinde bekletilerek demlenmesi için zaman tanınır.
Çay süzgecini suyun içinden çıkarıp çayı, servis yapacağınız bardaklara dökebilirsiniz.
İsteğe bağlı olarak, karabaş otu çayını tatlandırmak için bal veya limon ekleyebilirsiniz.
Karabaş otu çayını günde 1-2 fincan tüketmek mümkündür. Ancak, bitkinin bazı türleri toksik olabilir, bu nedenle özellikle hamile kadınlar, emziren anneler ve ilaç kullananlar gibi risk grubunda olan kişiler, öncelikle bir sağlık uzmanına danışmalıdır.
 
Kaynak: www.medicalpark.com.tr