Geçen yıl Nisan ayında muhtar İ.M.K. ve eşi İ. K.’ye ulaşmayınca durumu polise bildirdi. Kayıp çift aranırken, eşi bir süre sonra jandarma ekiplerinden telefonla yardım istedi. İhbar üzerine olay yerine giden ekipler, muhtar eşini gözaltına aldı. Çan İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne getirilen muhtar sonra adliyeye çıkartıldı. 
Kendini kaçıran eşinden şikayetçi olan İ.K., savcılıktaki ifadesinde, "İlker Mustafa Kuloğlu, 23 Nisan 2022 tarihinde, beni çalıştığı kafeteryadan aldı, eve geldik. Evde, yatak odasına girdiğim sırada kapıyı kapatıp, beni iki eliyle iterek yatağın üzerine attı. Yataktayken üzerime çıktı. Bu esnada kurtulmak için ellerimle yüzüne ve gözüne saldırdım. Ancak gücüm yetmedi. Başıma yumruk atıp, saçlarımdan tuttu. Daha sonra zorla ilişkiye girdi. Yapmaması için direndim. Direndikçe sürekli olarak yüzüme ve başıma yumruk ve tokat attı. Ardından kolumdan zorla tutarak, 'Yanımda zehirli şırınga var. Sesini çıkarttığın an bu şırıngayı sana saplarım, şok etkisi yapar ve anında ölürsün' diyerek beni zorla evin dışarısına çıkarttı. Evin dışına çıktığımızda, beni aracın ön tarafına bindirdi. Korktuğum ve darbedildiğim için sesimi çıkaramadım. Daha sonra kendisi de araca bindi. Çanakkale istikametine doğru gitmeye başladık. Karakadılar köyü girişine gelmeden önce ben aracın kapısını açmaya çalıştım. Ancak, boğazımı sıkıp, küfretmeye başladı. 'Dur' diyerek yalvarıp, direksiyonu tuttum. Bu esnada, bana vurmaya başladı. Karakadılar köyü girişinde aracın direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucunda otomobil yoldan çıkarak çukura düştü. Araçtan çıktıktan sonra asfalt yolda, bana sert bir şekilde tekme attı, yere düştüm. Yerdeyken de başımı ve karnımı tekmelemeye devam etti. Aldığım darbelerden sonra bir kez daha bayıldım. Beni su dökerek ayılttı. Daha sonra tarlaların içinden yürümeye başladık. Ormanlık alana geldiğimizde beni kendini asmakla ve ölümle tehdit etti. Yorulduğumu ve uyumak istediğimi söyledim. Sabah uyandığımda, kendisinin halen uyuduğunu gördüm. Sessizce, hiçbir şeyimi alamadan yanından koşarak uzaklaştım. Daha sonra ekili tarlanın içerisinde saklandım. Bir süre sonra yakınımda keçi çanı sesi duydum ve çobanın yanına gittim. Çobandan aldığım telefonla 155'i arayarak, bulunduğum yeri jandarma görevlilerine ilettim. Daha sonradan beni bulmaması için dere kenarına tekrar saklandım. 15 dakika kadar sonra jandarmaların geldiğini görüp, koşarak yanlarına gittim. Jandarmalara olayı anlattım" dedi.
Hakkındaki suçlamaları kabul etmeyen muhtar, savcılıktaki ifadesinin ardından serbest bırakıldı.
İKİNCİ KEZ KAÇIRDI
Eşini geçen yıl Haziran ayında bir kez daha kaçırdı. Yakınları, 112 Acil'i arayıp, durumu bildirdi. Çift için arama çalışması başlatıldı. Çan İlçe Jandarma Komutanlığı ve Jandarma Suç Araştırma Timi (JASAT) ekiplerinin çalışmalarıyla, İlknur Kuloğlu, Şerbetli köyünde bir evde bulundu. İlker Mustafa Kuloğlu ise İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne giderek teslim oldu. Polisteki işlemlerinin ardından adliye sevk edilen muhtar bu kez çıkarıldığı hakimlikçe tutuklandı.
DURUŞMADA KARAR ÇIKTI
İlk kaçırma olayıyla ilgili soruşturma tamamlanıp iddianame hazırlandı. Sanık muhtar hakkında, 'Eşi kasten yaralama' ve 'Kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' suçlarından Çan Asliye Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı. Davanın 3'üncü duruşması geçen hafta görüldü. Tutuklu bulunduğu cezaevinden duruşmaya SEGBİS ile bağlanan sanık muhtar, savunmasında, "İlknur, her ne kadar kendisini zorla götürdüğümü iddia ediyorsa da zorla götürmedim. Rızayla yanıma geldi. Araçta seyir halindeyken hal ve hareketleri değişmeye başladı. Aracın kapısını açıp, atlamaya çalıştı. Kendisini tutmaya çalıştım. Sonrasında da direksiyona yapıştım. Kimseyi zorla bir yere götürmedim. Üzerime atılı suçlamaları kabul etmiyorum. Beraatimi talep ediyorum" dedi.
Hakim, sanık muhtara 'Kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' suçundan önce 4 yıl hapis cezası verdi, ardından, sabıkasız olması ve alacağı cezanın geleceği üzerine etkisini göz önüne alarak, cezayı 3 yıl 4 ay hapse çevirdi. Sanığa, 'Eşi kasten yaralama' suçundan ise 150 gün karşılığı 6 bin TL adli para cezası verildi. Kuloğlu'nun para cezası 5 yıl süreyle ertelendi.
2'nci kaçırılma olayıyla ilgili soruşturma sürerken, sanık Kuloğlu'nun tutukluluk hali devam ediyor.
 
Murat Yüksel