Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölüm Başkanlığı dış paydaş toplantılarına devam ediyor.

Gazetecilik Bölüm Başkanlığı’nda gerçekleştirilen dış paydaş toplantısına, HERA Halkla İlişkiler, Medya ve Organizasyon Şirketi sahibi Fikret Türkyılmaz, Akşam Gazetesi yazarı ve sunucu İdil Çeliker dış paydaş olarak katıldı. Toplantıda Gazetecilik Bölüm Başkanı Doç. Dr. Şakir Eşitti’nin yanı sıra bölüm öğretim üyeleri, Doç. Dr. Serhat Çoban, Dr. Öğretim Üyesi Engin Çağlak ve Dr. Öğretim Üyesi Mustafa Mayda da hazır bulundu.
 
Dış paydaş toplantısında Gazetecilik Bölümü ders müfredatının medya sektörünün durumu göz önüne alınarak güncellenmesinin önemli olduğu vurgulanarak, bu anlamda da uygulamalı ve sayısal teknolojilere yönelik bölüm ders sayılarının arttırılması gerektiğinin altı çizildi.

Toplantıda ayrıca Gazetecilik Bölümü öğrencilerinin öğrencilikleri sürecinde yapacakları stajların kendi mesleki gelişimleri için oldukça önemli olduğu da kaydedildi. Toplantıda ele alınan bir diğer husus ise mezunların piyasada istihdam edilebilirliği üzerine oldu. Dış paydaşlar mezun öğrencilerin piyasada hak ettikleri yerlere gelmesinin önemli olduğunu ifade ederek, bu konuda bölümle gerekli iş birliklerinin sağlanacağını, bölüm yetkilileri ile bu konuda mutabakat içinde olduklarını kaydetti. Toplantı bölüme ilişkin yapılan görüş alışverişlerinin ardından sona erdi.
Haber Merkezi