Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Tıp Fakültesi Hastanesinde anestezi teknikeri olarak görev yapan Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Hastanesi Genel Sağlık İş yeri temsilcisi olan Melike Çatal bir süredir çektiği sıkıntıları, hukuksuzluklara ve usule aykırı uygulamalara itiraz etmesi nedeniyle 2015 yılından itibaren kesintisiz olarak asıl görev yeri dışında görev tanımına uygun olmayan yerlere gönderildiği iddia ederek her platformda tepkisini gösteriyor. Gazetemize yazılı bir açıklama yapan Çatal başından geçenleri ayrıntılı şekilde anlattı.  
 
‘’Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Hastanesi Genel Sağlık İş yeri temsilcisi olarak belirtmek isterim ki diyerek başladığı açıklamada Melike Çatal;  ‘’2009 yılında anestezi teknikeri olarak atandığım Çanakkale onsekiz Mart Üniversite hastanesinde, kurumlar içerisinde yapılanmaya ve çıkarları doğrultusunda eylemler yürüten yasa dışı grupların ,baskı ve mobbinglerine maruz kaldım. O dönemde bu yapılanmaların birçok kişiye yaptığı nitelikli iftiralarla olay yaratmak sureti doğrultusunda, soruşturmalar geçirdim ,görev yerlerim değiştirildi. Bu yapılanmanın oluşturduğu, niteliksiz ve çıkarlarına gem vuran iftiralar , algılar gelin görün ki günümüze kadar ilerledi ve bazılarının menfaatleri doğrultusunda devam ettirildi. Tarafıma ve üniversitenin çeşitli bölümlerinde yer  alan bazı çalışanlara, hukuka aykırı, keyfi ve takdir yetki-sini aşan uygulamalara devam edilmektedir. 18-02-2019 tarih ve 131186036663.07-1900028091 sayılı emirle soruşturma görevlisi olarak atanan  Ercan Erensayın tarafından 25-03-2019 tarihinde saat :14.00 da Merkez Kütüphane Daire Başkanlığında içeriğin müvekkile  bildirilmediği bir tutanak ve tanık ifadelerinin verilmediği bir soruşturma geçirmiştir. (ek)Usule uygun olmayan soruşturma sonucunda savunması istenilmiş,,görev yeri değiştirilmiş, kınama ve aylıktan kesme cezaları ile cezalandırılmış(ek) ve yargı yoluna başvurmuştur. Çanakkale İdari Mahkemesinde davaları kazanmış,kararlar iptal edilmiştir.(Çanakkale 1. İdare Mahkemesi  Karar No2021/129Karar Tarihi 26/01/2021 15:45, Çanakkale 1. İdare Mahkemesi 2019/1753   Karar İptal Karar No 2021/106 Karar Tarihi         21/01/2021 13:40 ile soruşturmada verilen cezalar iptal edilmiştir. Çanakkale İdare mahkemesinin 2019/770 sayılı dosyası ile işlemin iptali istemiyle dava açmış olup, Çanakkale İdare Mahkemesi 2020/1391 karar sayılı 27.10.2020 günlü kararı ile dava konusu işlemin iptaline karar vermiş bulunmaktadır. Ancak karar uygulanmamıştır.’’dedi. 

''İhtiyaç olmadığı, atamanın tam bir mobbinge dayalı keyfiyet içerdiğini ortaya koymaktadır.’’
Sürekli görev yeri değişkliğini ifade ederek sözlerine devam eden Çatal; ‘’Mağduriyetime karşı Bir hukuk mücadelesi verdiğim ve lehime mahkeme kararı sağlanması olumlu değerlendirilmeli  iken tarafıma karşı hukuka, yasalara, usul ve teamüllerle, çalışma düzen ve disiplinine de aykırı haksız ve keyfi görevlendirilmeler devam etmektedir. Bundan dolayıdır ki açmış olduğum mobbingg davası sonucunda;  Ağız ve Diş Sağlığı Uygulama Merkezi yapılan atamadır. Bu idari işlemi de haksız, hukuka, yasa ve yönetmeliklere aykırılığı açık olup,  davalı idarenin , genel sağlık iş Sendika İşyeri Temsilciğimi de hiçe sayarak, ünvan ve görev tanımıyla bağdaşmayan, personel mevzuatı ve yönetiminde ‘takdir yetkisini’ aşan, keyfi nitelikteki bu işlemi de bir dizi sistematik mobbing uyguladığı süreçte yeni dava konusu oluşmuştur. ADSM’ye asıl atanma sebebim, (sürekli görev tanımı dışında görevlendirme), soyut kavramlar üzerinden tutanak ve soruşturmalar ile cezalara tabi tutulmamdan dolayı uğradığım mobbing sebebi ile Çanakkale 2. Asliye Hukuk Mahkemesine açmış olduğum mobbing davası (2021/89 dosya sayılı) gerekçe gösterilerek tutulan tutanaklardır. İvedi anestezi teknikeri isteminden sonra yapılan atamaya istinaden, anestezi görev tanımında yer almayan Engelli Kliniğine diş teknikeri olarak görevlendirildikten sonra yine görev tanımı ile bağlaşmayan Sterilizasyona görevlendirilmesi de bir anestezi teknikerine ADSM’de ihtiyaç olmadığı, atamanın tam bir mobbinge dayalı keyfiyet içerdiğini ortaya koymaktadır.’’diye ekledi. 
 
 ''Öyle ki, bu kapsamda atamamın yapıldığı ÇOMÜ ADSM’de dahi davalık olduğum tarafların talimatları ile idarenin mobbingine maruz kaldığım açıktır’’ diye sözlerine devam eden Melike Çatal; ‘’Sadece bununla da kalınmamış; hakkını arayan diğer ÇOMÜ diğer personellerine yapılıdğı gibi kurum içinde ve dışında ruhsal sağlığımızın bozuk olduğu, dedikodusu yayılmış, hukuk ve hak arama mücadelemiz , bu asılsız ithamlarla itibarsızlaştırılmaya çalışılmıştır. Bu dedikodulara  göre,1 - yasa ve usule aykırı asılsız iddia ve ithamlardan öteye geçmeyen, savunma hakkı verilmeyen planlanmış soruşturmalar-cezalar2- Görev tanımı dışında yıldırma mahiyetinde,ceza aracı olarak kullanılan yasa usule aykırı görevlendirme- atamalar ( 18 TANE)3 Bunların sonucunda açılıp - kazanılmaş davalar ve karar veren adlî merciler 4- Tüm bu planları yapmak için kurulan gruplara ait yazışmalar ,oluşturulan belgeler ve hatta evrakta sahteciliğe varana kadar hazırlanan belgeler 5- Haksız kazançlar 6- YÖK’te açılan soruşturmalar da mı7-Sayıştay raporunda yer alanlar ve tüm bunları hazırlayanlar da şizofren mi olmaktadır ?'' diye sıraladı’’
 
‘’Sayın Rektör Prof.Dr Sredat Murat; ''Sizin ,bu konuda da bilginiz yoktur’’ diyerek açıklamaya devam eden Melike Çatal; ‘’Tarafımında size ulaşması hiçbir zaman mümkün olamamıştır.Randevu Taleplerim karşısında bekleme odasında nöbet çıkışı bazen 4 saat bazen 6 saat bekeltildikten sonra tarafımda rahatsızlanıp, hastaneye gittiğiniz bilgisi verilmişi, daha sonra yoğun olduğunuz daha sonra da görüşmek istediğiniz belirlitmitir. Zaten 2021/89 Nolu dava cevap beyanında bulunulmuştur. Sendika yönetimi ile alıp geldiğimiz için dava açtığım beyanında bulunulmuştur. Sendika yönetimi ile alıp geldiğimiz randevuda da tarafım ısrarlara rağmen, içeri alınmamıştır. ÇOMÜ' de mobbinge uğrayan herkese yapıldığı gibi tarafıma da asılsız itham ve iftiralarla soruşturmalar açılmış ,savunma hakkım elimden alınarak, yasa usule aykırı soruşturmalar yapılıp cezalar verilmiştir. Görev tanımım dışında ve yasal olmayan görevlendirmelere tabi tutulduğum gibi , bu konularda açtığım davaları da kazandığım halde MAHKEME kararları uygulanmamıştır. Tarafıma mobbingg uygulayanların ,kamuda menfaatleri doğrultusunda yapılanma, haksız kazanç sağlama, sahte belge düzenleme ,narkotik ilaçların kullanımı veya kaybından sorumlu suçu işleme ,iftira vb. Eylemleri alelen ortada olduğu halde hiç idari yasal işlem yapılmamıştır. Tüm bunlara istinaden,tarafım ve benzeri durumlara maruz kalanların ,hak aramak için ,Mahkeme,YÖK ve SAVCILIĞA bulundukları müracaatlar sonucunda, kişilerin adını kurum içinde itibarını sarsmak için ve işlenen suçlara kılıf uydurmak için şizofrene çıkartan bir suç yapılanması bulunaktadır. Peki bu kişiler şizofren ise neden soruşturmalara.maruz kalıp,ceza almakta? Sonuç olarak cezai ehliyeti yoktur! Nasıl oluyor da mahkemede dava kazanmaktadır? İmzalı belgeleri ,sahte evrakları,haksız kazançları da ,planların yapıldığı yazışmaları,yasa usule aykırı görevlendirmeleri de mi , şizofren laftaları ile zedelemeye alışılan insanlar uydurdu? Şu konu açiktir ki , suça meyilli insanların psikolojisi bozuktur, hak arayanlar ise bu psikolojisi bozuk insanlar yüzünden, anksiyete ve depresyona girmektedir. O sebeple suçu örtpas etmek için itibar sarsmaya yönelik eylemleri gerçekleştirenleri size ulaşmam mümkün olmadığı için buradan bilgilerinize sunmak istedim. Bazı idari amirlerinde desteğini alarak, Menfaatleri doğrultusunda, Yapılanma çalışmaları içinde bulunan, Bir kaç anestezi teknikerinin başını çektiği grupta ,kıskançlık ,iftira ,itham ve arzuları doğrultusunda , hiç bir yetkileri bulunmadığı halde tarafıma görevlendirmeler yaptırmışlardır.Devlet kurumlarındaki görev ve yetkilerini adeta bazı çalışanlar aleyhinde algı operasyonu -asılsız itham dolu yaygaraları ile itibar sarsmaya yönelik eylemler gerçekleştirmek sanan bu zehirli yapının acilen panzehirinin işlenmesi gerekmektedir.Türkiye Cumhuriyetinin mirasçıları ve evlatları bu tarz, iftira, hüküm ve ithamlar ile yılmaz, yıkılmaz.'' diyerek tamamladı. 
 
 
İbrahim Akın Kazancı