Çanakkale’de oturan Duru Oğuz, 5,5 aylık dünyaya geldi. Doktorlar, erken doğuma bağlı beynin oksijensiz kalmasıyla kaslarının etkilendiği belirtileriyle Oğuz'a serebral palsi teşhisi koydu. Yoğun tedavi süreci geçiren Duru, hastalık nedeniyle konuşmakta zorluk yaşarken, tekerlekli sandalyeyle mahkum oldu.
Çocukluğundan beri ailesi tarafından kitap sevgisi aşılanan Duru, öğretmenlerinin tavsiyesiyle kitap yazmaya başladı. Yaşama sevincini kaybetmeyen Duru, 14 yaşındayken 'Duru'nun Günlükleri' isimli ilk kitabını çıkardı. Ardından 'Üçüz Civcivler' ve 'Karmakarışık' isimli kitaplarını yazan Oğuz, şu an 'Üçüz Piliçler' isimli dördüncü kitabı üzerinde çalışıyor. Bir yandan da üniversiteye hazırlanan Oğuz, aynı zamanda şarkı sözü de yazıyor. Duru'nun en büyük hayali ise 'Bir Masal Perisi' isimli şarkısına klip çekmek.
 
Kitap yazarak hayata tutundu
 
 
Annesi Süreyya Oğuz, zorlu süreci anlatarak, “Sayısız ameliyat ve botoks oldu. Neredeyse hayatımız hastanelerde geçti. Duru'ya biz daha bebekken kitap okumaya başladık, sürekli kitap okuyorduk. Konuşurken de sürekli onu uyaracak cümlelerden bahsediyorduk. Duru, ilkokula başladıktan sonra okumayı çok çabuk öğrendi. Okumayı öğrenmesinden sonra ona tek tek değil, koli koli kitap almaya başladık. İlk önce çok kitap okumaya başladık. Kitap okuduktan sonra günlük gibi tablete eliyle anılarını, yaşadıklarını yazmaya başladı. 14 yaşındayken Duru'nun Günlükleri adlı ilk kitabını çıkardı. Arkasından 'Üçüz Civcivler' geldi. 'Karmakarışık' adlı kitabı en son çıkan kitabı. Şu anda ise 'Üçüz Piliçler' adlı 4'üncü kitabına hazırlanıyor. Duru, her zaman çok azimli, umut dolu, çalışkan oldu. Hiçbir zaman pes etmedi. Hayalleri çok güzel. O hayallerini gerçekleştirirken, biz her zaman kızımızın yanındayız. Onunla gurur duyuyor, destek veriyoruz. Çok yoğun bir tedavi sürecinden geçtiğimiz için Duru'nun görünümünde herhangi bir sıkıntı olmadı. Hatta konuşması sesli kitap okuyarak düzeldi. İlkokul 1'e başladığı zaman Duru'nun konuşmasını benden başka kimse anlamıyordu Serebral palsi hastaları kasıldıkları için konuşurken zorlanıyorlar. Duru yüksek sesle kitap okumaya başladığı zaman konuşması düzeldi. Kelimeleri daha güzel söylemeye başladı.”  dedi.
 
Murat Yüksel