Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) TV’de yayınlanan sunuculuğunu  Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Özlem Uyan’ın yaptığı SanatKale programının son konuğu Resim Bölümü Başkanı Prof. Dr. İhsan Doğrusöz oldu. Doğrusöz; Ben çocukluğumdan beri deniz kültürüne aşina biri olduğum için Marmara Denizinden akıntıyla gelen deniz canlıları benim özellikle işlediğim konu. Ben Çanakkale’nin büyük, uluslararası bir akvaryum olmasını istemekteyim.’’dedi.
Çanakkale için doğanın kent ile bütün olduğunu ve önemli olduğunu hatırlatan Doğrusöz deniz canlılarını betimlediğini ifade ederek, “Bu eserlerim elbette ön çalışmalar da istiyor tabi. Çanakkale’nin kendi faunası sanatçılar için biçilmiş bir kaftan; ada, göl, orman, Kaz Dağları… Bunlar benim ana temalarımı oluşturmakta. Ben çocukluğumdan beri deniz kültürüne aşina biri olduğum için Marmara Denizinden akıntıyla gelen deniz canlıları benim özellikle işlediğim konu. Ben Çanakkale’nin büyük, uluslararası bir akvaryum olmasını istemekteyim. Deniz Bilimleri Fakültesindeki birçok arkadaşla da istişare etmekte ve çalışmalar yürütmekteyiz. Piri Reis Deniz Müzesine de eser bağlamında katkılarımız oldu. Bunları daha büyük bir Çanakkale   değeri olarak göstermek de bizlerin görevi ben de bunu sanatçı kimliğimle, eserlerimle  yapmaya çalışıyorum. İlk serim “Denizcinin Günlüğü I” yaklaşık 25 yıllık sanat hayatımın içinde olduğu bir seri. Pandemi öncesi Devlet Güzel Sanatlar Galerisinde yayınlama fırsatı yakaladığım bir seri. “Denizcinin Günlüğü II” serimi de önümüzdeki yıl Cumhuriyetimizin 100. Yılı anısına İl Kültür Müdürlüğümüzün galerisinde sergilemeyi planlıyorum. Bu projemi de Çanakkale değerleri olarak hayata geçirmek istiyorum” diye konuştu.
 
 
‘’Çanakkale’nin azımsanmayacak tarihi, kültürel ve doğal mirası var’’ diyen  Doğrusöz, “Özellikle Kültür Turizm Müdürlüğü yöneticilerimizden biraz daha sanatın sergi alanlarının, galerilerin arttırılması yönünde çağrıda bulunmak istiyorum. Bu konuda Çanakkale’mizde eksiklerimiz var. Çanakkale’mizi bir rol model olarak benimsemek ve özgün bir proje haline getirilmesini talep ediyor ve bu bağlamda elimizden gelen her desteği sunacağımızı söylemek istiyorum. Çanakkale’nin azımsanmayacak tarihi, kültürel ve doğal mirası var, bunları gelecek nesillere iyi aktarmamız gerekmekte” ifadelerinde kullandı. 
 
 
Güzel Sanatlar fakültesinin kurulduğu günden bu yana Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesinde görev yapan Doğrusöz “Böyle bir şehitler abidesi şehirde, böyle güzel bir Güzel Sanatlar Fakültesinin olmasında benim de katkım olduğu için çok gururluyum. Çalışmalarımda Çanakkale kadar güzide ve doğasıyla meşhur mutlu hissettiğimiz bu güzel kenti işlemekten mutluyum” dedi.
 
 
 
 
 
Bünyamin Nami Tonka