30 ÇOMÜ’lü akademisyenin katıldığı eğitimde, başta TÜBİTAK projeleri olmak üzere proje hazırlama ve yürütmeye dair teorik bilgilerin yanı sıra proje uygulamaları yapıldı. Katılımcılar gruplar halinde proje hazırladı, fikir aşamasından itibaren bir projenin nasıl hazırlanacağı; hazırlanmasında ve başvuru süreçlerinde dikkat edilmesi gerekenler konusunda uygulamalı eğitim aldı.
Eğitimciler; Prof. Dr. Hamdi Temel (Dicle Üniversitesi), Prof. Dr. Mustafa Böyükata (Bozok Üniversitesi), Prof. Dr. Mustafa Keskin ( Erciyes Üniversitesi), Prof. Dr. İlkay Erdoğan Orhan (Gazi Üniversitesi) ve Doç. Dr. Hamdi Melih Saraoğlu (Dumlupınar Üniversitesi) tecrübelerini ÇOMÜ’lü akademisyenler ile paylaştılar.
ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Yücel Acer, eğitim sonrasında gerçekleştirilen belge töreninde yaptığı konuşmada Türkiye’de bilimsel araştırmaya verilen desteğin ciddi anlamda artış gösterdiğini belirterek, “Teknoloji üretmek dediğimizde de aklımıza üniversiteler gelmesi gerekiyor. Üniversitelerin teknoloji üretebilmek için bilimsel araştırma yapması gerekiyor. Bilimsel araştırma yapmak demek proje demektir. Fikrinizi projelendirip öngörülebilen, desteklenebilir bir hale getirmeniz gerekiyor” dedi.

“KÜSMEYECEĞİZ”
Eğitmenlerden Prof. Dr. Mustafa Keskin burada yaptığı konuşmada “Türkiye'de akademisyenler olarak bazen fazla duygusal davranıyoruz. Bir proje hazırlıyoruz, kabul edilmediğinde küsüyoruz. Böyle olmaması lazım. Küsmeyeceğiz. Bilim tarihine adını yazdıran kişilere bakın; hepsinin hayatı zorluklarla doludur. Hiç biri küsmemiş, böylelikle isimleri bu güne kadar gelmiş. Bizler de hem kendi üniversitemizden hem de farklı üniversitelerden meslektaşlarımızla ortak çalışmayı önemsemeliyiz. Sürekli işbirliği halinde olmalı, aynı masa etrafında oturabilmeli, yeni projeler geliştirebilmeliyiz” şeklinde konuştu.
ÇOMÜ Proje Koordinasyon Merkezi Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Ali Şahin Örnek de üniversite olarak stratejik planların güncellendiğini ve yenilikçi girişimci üniversite olma vizyonunu belirlediklerini kaydetti.


Kaynak: Haber Merkezi