ÇOMÜ Araştırma Hastanesi eski doktorlarından İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Alper Şener, korona aşıları ile ilgili ilginç bir açıklama yaparak, “Bence artık buna bir aşının hatırlatma dozu olarak bakmamak lazım, Mevsimsel Covid19 aşısı gibi değerlendirmek lazım’’ dedi. 
 
Kovid-19’un etkisini yavaş yavaş azaltması ile birlikte,  aşıların koruyuculuğu tekrar konuşuluyor oldu. Konu hakkında, değerlendirme yapan, İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Alper Şener; ‘’Korona aşılarının hatırlatma dozu daha ne kadar süre devam edecek? Bence artık buna bir aşının hatırlatma dozu olarak bakmamak lazım,Mevsimsel Covid19 aşısı gibi değerlendirmek lazım,Grip aşısı gibi’’ dedi.
 
Grip ve Soğuk Algınlığı Arttı !
Kovid 19 üzerinden 3 yıla yakın bir zaman geçmesi ile birlikte, tüm dünyada olduğu gibi, Türkiye’de de vakalar azaldı. Türkiye’de bir çok yerde, sağlık bakanlığının hes haritasına göre vakalar riskli olarak görülmeyen mavi renklerde daha yaygın olarak gösteriliyor. Peki ama son dönemde artan grip soğuk algınlığı sebebi neden, çoğu vatandaş kendini kovid zannediyor. Kovid mi? Yoksa değil mi? Diye dikkat ediyor ama durum öyle mi?
 
Mine Yel