Sağlık Bakanlığı HES Haritasına göre; koronavirüs vakaları Çanakkale'de oldukça azaldı. Riskli alanları temsil eden kırmızı renk haritada yer almazken sadece düşük riskin renkleri mavi ve yeşil görüldü. Yaklaşan kış öncesi ise uyarı Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Alper Şener’den geldi. Şener ‘’Korona ve grip aşılarınızı ihmal etmeyin” dedi.
 
Çanakkale Merkez, Lapseki, Gelibolu, Ezine, Gökçeada Bozcaada, Ayvaacık Yenice,Çan ve Biga  ilçelerinde Kovid vakalrının tamamen risksiz olarak görüldüğü mavi renkte görülmesi çok sayıda vatandaşı rahatlatıyor.Peki ama süreç gerçekten böyle mi? Yani anlatıldığı gibi vakasız bir kış bizi bekliyor mu? Korunmamıza gerek yok mu?
 
 
‘’Korona ve grip aşılarınızı ihmal etmeyin’’
 
İzmir Katip Çelebi Üniveristesi Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Alper Şener‘’Okul çağı ve kreş çocuklarında alt solunum yolu enfeksiyonu ateş, nefes darlığı, öksürük ile seyreden…aşısı olmayan…2 yıldır çok nadir gördüğümüz RSV yeniden aramızda, Influezae- grip üst solunum yolu enfeksiyonu ama yaşlılarda ağır Pnömoni yapabilen ateş, kas-eklem ağrısı, öksürük aşısı var yeniden aramıza dönüyor.Covid 19 yeni varyantlar,üst/ alt solunum yolu enfeksiyonu,ateş, kas-eklem ağrısı, ishal, tat-koku kaybı, öksürük, nefes darlığı aşısı var. 2 yıldır aramızda,Korona yeni varyantlar hakkında çok farklı bildirimler var.Korona ve grip aşılarınızı ihmal etmeyin,Korunmak işin-maske- kapalı alan- havalandırma önerilerini takip edip uyun’’dedi.

Murat Yüksel