ÇAFAD & SERENITY tarafından düzenlenen III. Uluslararası Boğaziçi Halk Dansları ve Müzik festivali İstanbul Avcılarda geçtiğimiz günlerde gerçekleştirildi. Festivale Endonezya’dan iki grup, İran’dan iki grup, Sıristan’dan iki grup, Bulgaristan’dan altı grup, Romana’dan iki grup, Filistin ve Türkiye’den toplam 16 grup katıldı. 22 Ekim Cumartesi Avcılar Çarsısında kortej ile başlayan festival Avcılar Halide Edip Adıvar parkında gerçekleştirilen gösteriler ile devam etti. Yaklaşık 8000 kişinin izlediği ilk gün gösterilerinin sonunda ÇAFAD Başkanı Selim Yazan festivale katılan gruplara plaket takdim etti.
 
23 Ekim Pazar Avcılar Belediye Başkanı  Turun Hançerli’yi ziyaret  eden gruplar akşam da Avcılar Barış Manço Kültür Merkezinde gösterilerini serglediler. Gösteri sonrasında yine ÇAFAD Başkanı Selim Yazan ve Serenity organizsyon yetkilileri Yıldız Nebi ve Alexander Moyjoskı gruplara teşekkür plaketleri verdiler.Festivalin son gününde gruplar Boğaz turu gerçekleştirdikten sonra , Galata, Taksim, Üsküdar, Tarihi Yarımada gezilerinde bulundular, Akşam tüm gruplar Avcılar Belediyesine ait Paşaeli parkı etkinlik merkezinde bir araya gelerek eğlendiler ve kendi dans ve kültürlerini diğer gruplara tanıttılar.
 
Festivale Avrupa Festival Organizasyonu Başkanı Kolayan Nıkolov ve 8 ülkeden ( Kore, Japoya, Kırgızistan,Kazakistan, Türkmenistan, Özbekistan, Bugarisan, Tacikistan) delegasyon katıldı. Ayrıca Endonezya İstanbul Başkonsolosu Elizbeth Diana Dewi, Avcılar Belediye Başkanı Turan Hançerli, Batonı Yapı A.Ş Genel Müdürü Emine Aydemir, Türk Folklor  Kurumu Başkanı Nabey Önder  ve bir çok davetli katıldı. Festivale katılan gruplar bir sene sonraki Çanakkale festivalinde buluşmak üzere İstanbul’dan ayrıldılar.
 
''Özellikle Çanakkale’mizi bir karnaval sehrine çevirmek için elimizden gelen gayreti göstereceğiz''
 
Karnaval  ile ilgili görüşlerini dile getiren ÇAFAD Başkanı Selim Yazan; ''Çanakkale’yi festival konusunda bir dünya markası yapmak için çıktığımız yolda emin adımlar ile yürüyoruz. ÇAFAD ve Çanakkale ismi ile İstanbul ve Borumda yaptığımız festivaller ve tabii ki Çanakkale’de gerçekleştirdiğimiz festivaller büyük ilgi görüyor. Tarihimizi, turistik yerlerimizi, kültürümüzü ve Halk Oyunlarımızı tanıtma ve gelen gruplarında aynı şekilde kültürünü öğrenme sansı buluyoruz. Bu konuda bizlere destek veren herkese çok teşekkür ediyoruz. Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. Yılında Özellikle Çanakkale’mizi bir karnaval sehrine çevirmek için elimizden gelen gayreti göstereceğiz.''dedi.
 
 
Mine Yel