Normalde 4 Yıldır Kazdağların’da yapılan Matematik kampı  Çanakkale Merkezde ilki ÇOMÜ’nün Dardanos yerleşkesinde 12- 18 Kasım'da gerçekleşecek Matematik kampı için kayıtlar başladı.
 
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) ve Kazdağları Matematik Köyü arasında işbirliği protokolü imzalandı. Rektörlük makamında gerçekleştirilen protokol töreninde ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Sedat Murat, Kazdağları Matematik Köyü adına Mehmet Karayiğit, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Pelin Kanten ve Prof. Dr. Okhan Akdur hazır bulundular. ÇOMÜ ve Kazdağları Matematik Köyü arasında imzalanan protokolle, matematik, etkinlik ve tatil amacıyla Türkiye’nin ve dünyanın farklı şehirlerinden gelen öğrenci, veli ve okulların; eğitim, etkinlik ve tatil programlarının ortaklaşa yürütülmesi ve matematik eğitimi-öğretimi konusunda farkındalığın arttırılması  amaçlanıyor.
 
''Hem konaklamalı hem gündüzlü seçeneğimiz var''
 
Çanakkale Dardanos 18 Mart Üniversitesi yerleşkesinde gerçekleşecek, İlk kampımız, 12- 18 Kasım'da, Kayıtların başladığını ifade eden Eğitim Danışmanı Matematikçi Yazar Mehmet Karayiğit; ‘’6 gece 7 gündüz olarak uygulanıyor. Hem konaklamalı hem gündüzlü seçeneğimiz var. Kampta günlük 6 saat Matematik eğitimi oluyor. Toplamda 36 saat Matematik eğitimi almış oluyor öğrenciler, seviyelerine göre yemeklerimiz sabah öğlen akşam açık büfe şeklinde oluyor. 2-3 kişilik otel odalarında konaklama şeklinde oluyor. Sosyal aktivite olarak her gün doğa yürüyüşleri ok atma masa tenisi futbol voleybol, mini şehitlik turu yaptırıyoruz. Bu kamlara ilkokul ortaokul lise tüm öğrenciler velilerde katılabiliyor. Şehir dışından da gelebiliyorlar. Bilgi için 0507 140 53 10 numarasına ulaşılabilirler‘’diyerek bilgi verdi.

Bünyamin Nami Tonka