Kovid 19 sürecinde, tekrar yaygınlaşan bazı kesimler tarafından söylenen söylemleri tekrar edenlere karşı kinayeli bir paylaşım yapan Enfeksiyon hastalıkları uzmanı Prof. Dr. Alper Şener; İlaçlarınız alın almam, zararlı, Kapalı alanda bari maskeniz takın takmam sonra, Kasım’da bu sayılar niye arttı?’’ ifadelerini kullandı.
 
Son dönemde Kovid 19 vakalarının tekrar artma süreci yaşanması bekleniyor. Bu süreçte oldukça paylaşım yapan Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Alper Şener bazı uyarılara dikkat edilmediği için Kasım ayında vakaların artabileceğini hatırlatan bir paylaşım yaptı, Şener; ‘’PCR testi yaptırın inanmıyorum, yaptırmam, Aşınızı oldunuz mu? Olmadım, olmam olana da engel olurum, İlaçlarınız alın almam, zararlı, Kapalı alanda bari maskeniz takın takmam, sonra Kasım’da bu sayılar niye arttı? Bu varyantlar nerden çıktı? Dünya nüfusunu kontrol etmeye çalışıyorlar’’ paylaşımı yaptı.’’ şeklinde paylaşım yaptı. 
 
Vakaların Kasım'da Tekrar Artması Bekleniyor!
Sağlık sektöründe özellikle Enfeksiyon uzmanları, okulların açılmasının, havaların soğumasının ardından özellikle kapalı mekanlarda geçirilen vaktin artması nedeniyle Kovid vakalarının yükselişe geçeceği uyarısında bulunarak, tedbir çağrısında bulunuyor. Kovid’in yanı sıra üst solunum yolu enfeksiyonlarında da patlama beklendiğini, ‘çifte pik’ yaşanacağını vurgulayan uzmanlar, pandemi sürecinde az görülen bu enfeksiyonların bu yıl daha ağır geçirileceğini belirtiyor. Uzmanlara göre, pandemi tedbirlerinde görülmeyen enfeksiyonlara karşı vatandaşın da bağışıklığı zayıflamış durumda. Son olarak 19-25 Eylül haftasına ait Kovid-19 tablosunda vakalar yeniden tırmanışa geçti, 22 bin 729 kişinin testinin pozitif çıktı, 40 kişi ise virüs nedeniyle hayatını kaybetti
 
Geçtiğimiz günlerde Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, ise Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı’nın ardından gazetecilere yaptığı açıklamalarda Kovid-19’un artık grip gibi geçtiğini, korkulmaması gerektiğini söyledi. Ancak Almanya’da günlük vaka sayısının geçen hafta 140-150 binleri, İspanya, İtalya ve İngiltere’de 60-70 binleri gördüğünü ifade eden Koca, “Kovid-19 vaka sayıları şu anda 3 binlerde (günlük). 3-4 hafta sonra bizde de yükselişlerin olacağını tahmin ediyoruz. Vatandaşlarımızın tam uyumuyla dünyada salgın ile en iyi mücadele eden ülkelerden biri olduk. Bu olumlu durumumuzu sürdürmemiz lazım. Başta büyüklerimiz ve riskli gruptakiler olmak üzere aşılarımızı olalım, hiçbir endişeye mahal vermeyelim” diye konuştu.
 
 
İbrahim Akın KAZANCI