Biga'da 10 Ocak Pazartesi günü Balıklıçeşme köyü yakınlarında gece saatlerinde, Biga istikametine seyir halinde olan 43 yaşındaki Birkan Gugul idaresindeki 17 LJ 929 plakalı araç ile 31 DM 094 plakalı Taha Kurtoğlu yönetimindeki TIR’a yandan çarptı. Yaşanan kazanın ardından araç sürücüsü Birkan Gugul, araç içerisinde bulunan Hasan Tahsin Ergün (28) ile ÇOMÜ Biga İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümünde öğrenim gören 4’üncü sınıf öğrencisi İlknur Arslan (22), 2’nci sınıf öğrencileri Eda Ertekin (20) ve Damla Aytaş (20)yaşamlarını yitirdi.
Daha sonra tutuklanan TIR şoförü Taha Kurtoğlu, cezaevine gönderildi.
Çanakkale 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi tarafından 21 Haziran’da görülen duruşmada şoför Taha Kurtoğlu, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılırken, şoför ve vekiline savunma yapmak için süre verilerek, duruşma 27 Eylül’e ertelendi.
5 kişinin yaşamını yitirdiği kazada, Çanakkale 2’nci Ağır Ceza Mahkemesinde önceki gün karar duruşması görüldü. ‘Birden fazla kişinin taksirle ölüme neden olma’ suçundan 2 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanan Taha Kurtoğlu duruşmaya Ses ve Görüntü Bilişim Sistemiyle (SEGBİS) katıldı.
Avukatların beyanlarını dinleyen mahkemede heyet, sanık Kurtoğlu'na "birden fazla kişinin taksirle ölüme neden olma" suçundan 6 yıl 8 ay ceza verdi.
Tutuksuz yargılanmasının devamına karar verilen davada, şoför Kurtoğlu'nun yurt dışı çıkış yasağı da kaldırıldı.
Şoför Kurtoğlu'nun Avukatı Soner Aydın ise kararı istinaf edeceklerini ifade etti.
Gülçin Akın