Ayvacık Belediyesi tarafından, Ayvacık'ın düşman işgalinden kurtuluşunun 100'ncü yıl dönümü etkinlikleri kapsamında Panayır Yeri Alanı'nda Haluk Levent, konser verdi. Konserde birbirinden güzel eserlerini seslendiren Haluk Levent, Ayvacıklılara unutulmaz bir gece yaşattı.
 
Konserde bir konuşma yapan Ayvacık Belediye Başkanı Mesut Bayram, “Bugün 21 Eylül, bugün Ayvacık’ın gurur günüdür. Bugün Ayvacık’ın bayramıdır. Bir asra dayanan yüzüncü yılımızın kurtuluşumuz kutlu olsun. Tarihi iyi bilmeden geleceği inşa etmek mümkün değildir. Kurtuluş günlerimiz tarihe ışık tutması yarınlarımıza yön vermesi açısından son derece önemlidir. Tarih boyunca emperyalist güçler bu toprakları ele geçirmek için kanlı savaşlara girmişler. Bu kadim topraklarda yaşayan bizlerse bu coğrafyayı kaybetmemek için bedeller ödemişiz.  Ulu önderimizi Atatürk’ün Amasya Genelgesi’nde dediği, ‘Milletin İstikbalini yine milletin kendi azim ve iradesi kurtaracaktır. Veciz ifadesiyle azim ve irade ortaya koymuşuz. Sonuçta 21 Eylül’de azim ve irademizin zaferine kavuşmuşuz. Kıymetli Ayvacıklılar bugün çok derin anlamlar taşır. 21 Eylül ihsandır, diriliştir, kurtuluştur. 21 Eylül, insanımıza kefen giydirmeye çalışan emperyalist güçlere ve ortaklarına verilmiş bir derstir. 21 Eylül, atalarımızın Ayvacık tarihine silinmez bir not düştüğü, kendi mührünü vurduğu bir gündür. Yeniden özgürlüğümüze kavuşmamızın yıldönümüdür. Bugün, ‘ya istiklal ya ölüm’ emrine uyanların, şanslı destanları yazanların günüdür. Değerli Ayvacık halkımız, bu kutlu günün ateşi unutulmamalıdır ki samsunda yakılmıştır. Erzurum’da, Amasya’da ve Sivas’ta tutuşmuş, Afyon Ovası’nda 30 Ağustos’ta alev topuna dönüşmüştür. Ayvacık mücadelemiz, bu destansı kahramanlığın bir parçasıdır. Bugün topraklarımızın kıymetini bilenlere, bayrağımızın değerini bilenlere, birlik ve beraberliklerimizi muhafaza edenlere, Kuvâ-yi Milliye’yi, Cumhuriyet’i ve Atatürk’ü anlayabilenlere kutlu olsun. Ayvacık göz bebeğimiz, zihnimiz, cesaretimizdir. Ayvacık her zaman dik duran eğilmeyen bir kenttir. Ayvacık bir yurtseverlik ispatıdır. Ne mutlu ki bizlere atalarımızın bizlere bıraktığı bu büyük ve güzel mirasın emanetçisiyiz. Bu topraklarda yazılan kahramanlık destanının unutturmamak, gelecek nesillere taşıma hepimizin görevidir. Bu toprakların nasıl ve ne şartta kazanıldığını bilerek birlik ve beraberlik ruhunu daim kılmalıyız. Emaneti bilenleriz. Emaneti yüceltenleriz çünkü biz, Kuvâ-yi Milliye’yiz, Ayvacık’ız çünkü biz Mustafa Kemal’iz. Çünkü biz Türkiye’yiz” şeklinde konuştu.
 
"Bizlere emanet olan bu şehri; bilim, üretim, teknoloji ve eğitim başta olmak üzere her alanda öncü şehri yapmak için çalışmalıyız" diyen Bayram, şöyle devam etti:
"Ayvacık’ı daha da büyütmeli, ismine, tarihine uygun bir seviyeye getirmeliyiz. Emanet ve sorumluluğun bilinciyle cumhuriyetimizin değerlerini, kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün ilke ve devrimlerini muhafaza etmek için canla başla çalışmalıyız. Bizler, Ayvacık’ın daha da güzelleşmesi için mesai arkadaşlarımızla canla başla çalışıyoruz. Sorunlara neşter vuruyor, gelecek nesillere şehir bırakmak için çabalıyoruz. Bu bağlamda, cumhuriyetin ilanından günümüze kadar bu şekilde bu ilçemizde kaymakamlık, belediye başkanlığı ve şu an hayatta olmayan tüm büyüklerimizi rahmet anıyoruz. Bu şehir için çalışan, taş üzerine taş koyan herkese şükranlarımızı sunuyoruz. Bu duygularla, düşman işgaline karşı, kadını, erkeği, genciyle, çok zor şartlar altında büyük kahramanlık destanları yazarak, kutsal vatan topraklarımızın bağımsızlığı için kahramanca mücadele edenleri saygıyla anıyorum. Başta Mustafa Kemal Atatürk’ü ve silah arkadaşlarını tüm şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi, Ayvacık’ın saygın, yüce, yürekli mazisini minnet ve şükranla anıyoruz. Ayvacık’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 100. yıldönümünü kutluyor ve tüm Ayvacıklı hemşehrilerime hayırlı olsun diyorum.”

Arzu Baladur