CHP Çanakkale Milletvekili Bülent Öz, geçtiğimiz salı günü Bozcaada Belediye Başkanı Hakan Can Yılmaz ve Bozcaada Belediye Meclis üyeleri Bozcaada Sulubahçe ve Habbele koylarının ihaleye çıkarılması üzerine ihalenin iptali için AK Parti Grup Başkanvekili Çanakkale Milletvekili Bülent Turan ile talepte bulunmuş ve bu gelişmenin ardından gerçekleştirilmek istenen ihale dün iptal edilmişti.

Milletvekili Öz yaşanan bu gelişme üzerine sosyal medya hesabında bir teşekkür paylaşımı yaptı. Öz, paylaşımında:” Salı günü #Bozcaada Belediye Başkanı Sayın Dr. Hakan Can Yılmaz beraberinde #CHP ve #AKP Belediye meclis üyeleri ile birlikte AKP Grup Başkanvekili Sayın Bülent Turan’ı makamında ziyaret etmiştik. Görüşme esnasında Sayın Turan’a 22 Kasım’da Ankara’da Bozcaada’nın en büyük ve bakir koylarından olan Sulubahçe ve Habbele Koyları’nın, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tabiat Varlıklarını Koruma Müdürlüğü tarafından ihaleye çıkartıldığını, ada halkının talepleri doğrultusunda ihale edilmemesi için girişimde bulunmasını ve bu konuda yardımcı olmasını talep etmiştik.
Sayın Turan bu konudaki hassasiyetimizi anlayışla karşılayarak, bu ihale sürecinin durdurulması için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı nezdinde girişimde bulunacağını ifade etmişti. Sayın Turan’ın girişimleri ile Belediye Başkanımız Dr. Hakan Can bugün Tabiat Varlıkları Genel Müdürü ile bir görüşme gerçekleştirmiştir. Kentin doğal güzelliklerine sahip çıkma adına, bizimle aynı doğrultuda düşündüğünü gösteren ve çabalarıyla bu ihalelerin iptali için büyük katkı veren AKP Grup Başkanvekili Sayın Bülent Turan’a Bozacaada halkı adına Çanakkale milletvekili olarak teşekkür ediyorum” ifadelerine yer verdi.


Kaynak: Haber Merkezi