Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Ankara'da velilerle bir araya geldiği görüşmede, temel eğitim okullarına ilk defa 3,1 milyar TL bütçe gönderdiklerini, Toptur, kâğıttır, onarımdır, şöyledir, böyledir; okullarla hiçbir maddi ilişkiniz bundan sonra olmayacak" dedi. Eğitim-Sen Çanakkale Şube Başkanı Yasin Hacımusalar da yazılı bir açıklama yaparak, “İlimizdeki bazı okullarda hala donanım eksikliği devam ediyor. Meslek liselerinin bazı bölümlerinde çocuklar atölyeye girmeden mezun oluyor.  Bazı ilçelerimizde farklı türlerdeki iki- üç okul aynı binada eğitim görmeye devam edecek.  Yardımcı personel eksikliğinin giderilmediğini, temizlik malzemeleri yeteri olmadığını, bazı okulların tamirat ve tadilat işlerinin henüz tamamlanmadığını görüyoruz.  Bunlar bir an önce tamamlanmalı ve 12 Eylül'de eğitim öğretime hazır hale gelmeli” dedi.

2022-2023 eğitim öğretim yılının başlamasına bir hafta kala okulların eksikleri ve velilerin harcama kalemleri bir kez daha gündeme geldi.  Çanakkale’de de öğrencilerle beraber 6 bin 600 öğretmen dün, ana sınıfları ve birinci sınıf öğrencileri ile buluşarak, uyum eğitimi programı kapsamında ilk derslerine girdi.  5 Eylül'de okul öncesi eğitim ile ilkokul birinci sınıflara başlayacak öğrenciler için uygulanacak program 9 Eylül'de sona erecek. Ortaokul ve imam hatip ortaokullarının beşinci sınıf öğrencilerine yönelik uygulanacak program ise 12 Eylül'de başlayıp 16 Eylül'e kadar sürecek.
Eğitim-Sen Çanakkale Şubesi Başkanı Yasin Hacımusalar; yeni dönem öncesi bir açıklama yapan ve okullardaki eksiklikler hakkında bilgiler vererek, okulların başlamasına kadarki süreçte okullardaki eksikliklerin giderilmesi gerektiğini söyledi.

“İLİMİZDEKİ BAZI OKULLARDA HALA DONANIM EKSİKLİĞİ DEVAM EDİYOR”
Hacımusalar; okulların eksikliklerini 12 Eylül’ kadar tamamlanması gerektiğinin de altını çizerek, “İlimizde bugün özel okul öğretmenleri dahil yaklaşık 6 bin 600 öğretmen arkadaşımız okullarıyla buluştu. Ayrıca ilkokul 1 sınıf öğrencilerimiz de uyum eğitimine başladı.  Yeni eğitim öğretim yılının hepimize hayırlı olmasını diliyoruz. Edindiğimiz bilgilere göre ilimizdeki bazı okullarda hala donanım eksikliği devam ediyor. Meslek liselerinin bazı bölümlerinde çocuklar atölyeye girmeden mezun oluyor.  Bazı ilçelerimizde farklı türlerdeki iki- üç okul aynı binada eğitim görmeye devam edecek.  Yardımcı personel eksikliğinin giderilmediğini, temizlik malzemeleri yeteri olmadığını, bazı okulların tamirat ve tadilat işlerinin henüz tamamlanmadığını görüyoruz.  Bunlar bir an önce tamamlanmalı ve 12 Eylül'de eğitim öğretime hazır hale gelmeli.  Bunun dışında, Öğretmenlik Meslek Kanunu ve seminer-sınav süreçleri iptal edilmeli, Banka Promosyonlarının geçmişe yönelik olanları da kapsayacak şekilde güncellemeli. Eğitim öğretime hazırlık ödeneğinin, ayrımsız bütün eğitim ve bilim emekçilerine bir maaş tutarında ve yılda iki kez ödenmesini istiyoruz” dedi.

VELİLERİN OKULLAR İLE MADDİ İLİŞKİLERİ OLMAYACAK
Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Ankara'da velilerle bir araya geldiği görüşmede, "Bu sene ilk defa temel eğitim okullarımıza bütçe gönderdik. Bütün okullara 3,1 milyar TL gönderildi. Okullarımız henüz sadece 1 milyarını kullanabildi. Toptur, kağıttır, onarımdır, şöyledir, böyledir; okullarla hiçbir maddi ilişkiniz bundan sonra olmayacak" dedi.

Bünyamin Nami Tonka