Gaziantep Şahinbey ilçesinde görevini yaparken, bir parkta başından vurulmuş şekilde cansız bedeni bulunan Ulş. Uzm. Çvş. Turgay Külcü’nün vefat haberi geçtiğimiz hafta sonu Çanakkale’deki baba ocağına düşmüştü.
Olay,  Gaziantep'te, sabah saatlerinde Akyol Mahallesi'ndeki Yüzüncü Yıl parkında meydana geldi. Bölge halkı parkta başından vurulmuş bir kişiyi görüp sağlık ve polis ekiplerine bildirdi. Olay yerine gelen sağlık ekiplerinin yaptığı kontrolde bu kişinin yaşamını yitirdiği belirlendi. Ölen kişinin Uzman Çanakkaleli Çavuş Turgay Külcü olduğu tespit edildi.
28 Ağustos Pazar sabahı Uzman Çavuş Külcü’nün cenazesi Çanakkale Havaalanı’ndan karşılanarak, Çanakkale’deki evinin önüne getirildi. Cenaze töreni için Gökçalı Köyüne geçildi.
Gökçalı Köyünde düzenlenen cenaze törenine; Vali İlhami Aktaş, Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Mustafa Turhan Ecevit, İl Genel Meclisi Başkanı Nejat Önder, İl Emniyet Müdürü Faruk Karaduman, İl Jandarma Komutanı J. Albay Sadi Akman, Sahil Güvenlik Batı Marmara Grup Komutanı SG. Yb. Ercan Oran, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Muhammet Mermer, Çanakkale Belediye Başkan Yardımcısı İrfan Mutluay, Siyasi Parti Temsilcileri, askeri ve mülki erkân, Merhum Ulş. Uzm. Çvş. Külcü’nün ailesi ve vatandaşlar katıldı. Öğle namazına müteakip Gökçalı köy meydanında kılınan cenaze namazının ardından Ulş. Uzm. Çvş. Turgay Külcü’nün cenazesi köy kabristanlığında tekbirler ve dualarla toprağa verildi.
Vefat eden Uzm. Çvş. Külcü’nün cenazesine katılan Vali Aktaş, Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Ecevit ve protokol üyeleri vefat eden. Uzm. Çvş. Külcü’nün annesi Nevriye Külcü, Babası Yücel Külcü ve yakınlarına başsağlığı dileklerinde bulundu.

Nazif Cemhan Şen