Sağlık Bakanlığı tarafından sağlıklı yaşamı desteklemek için ÇOMÜ’ye Terzioğlu Yerleşkesi başta olmak üzere ilçelerdeki Fakülte ve Yüksekokul içinde öğrencilerin kullanması için 80 adet bisiklet teslim edildi.
 
Sağlık Bakanlığından teslim alınan 80 bisiklet ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Yücel Acer ve Rektör Yardımcıları tarafından Fakülteler ile Yüksekokul Müdürlerine dağıtıldı Kampüs, fakülte ve yüksekokul içinde bisikleti kullanma isteyen öğrenciler kimliklerini yetkili birimlere teslim ettikten sonra bir ila bir buçuk saat zaman aralığında bisikleti kullanabilecek.
 
Bisiklet dağıtım töreni sonrası kampüs içinde aldıkları bisiklet ile tur atan ÇOMÜ İngilizce bölümü 1’nci sınıf öğrencisi İzel Gürses, üniversite içindeki bu uygulamanın doğru ve yerinde olduğunu söyledi Terzioğlu Yerleşkesi’nin çok büyük ve geniş olduğunu belirten İzel Gürses, “Bisiklet kullanma bizim içim hem sağlık hem de sürekli otobüs bekleyip zaman kaybetmekten çok daha iyi. Ben küçüklüğümden beri sürekli bisiklet kullanana biriyim. Ben şahsen bu uygulamadan çok fazla yararlanacağım. Bisiklet kullanan herkes de kullanacaktır. Sağlıklı yaşam açısından da çok faydası var. Ben yaz boyunca bisiklet kullanıyorum. Bunun yanında yüzme de yapıyorum. Kışın bisiklet kullanmadığım için o değişimi çok net görebiliyorum. Yürümek ve bisiklet kullanmak spor aktivitelerinde çok önemli” dedi.
 
Maden Mühendisliği Fakültesi 4’ncü sınıf öğrencisi Yunus Emre ise, “Bu sistem üniversitede eğlence anlayışını değiştirecek. Bisiklet sürmeyi pek sevmem. Ama burada arkadaşların desteğiyle sürmeyi düşünüyorum. Kampus içerisinde uzun yolu kısaya çevirebilir. Kondisyonumuzu arttırabilir” diye konuştu.


Kaynak: Haber Merkezi