İl Başkanı Metin Ümit Ural’ın katılmadığı yerde Güneşhan’ın il başkanı gibi karşılanması dikkat çekti. Çalışmadığı gerekçesi ile son zamanlarda eleştiri konusu olan Ural’ın partisinin belediyesi tarafından düzenlenen geniş çaplı etkinliğe katılmaması da çok eleştirildi.
 
İki yıl önce İsmet Güneşhan, il başkanıyken CHP kongreye gitti. O dönemde CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek’in başını çektiği grup, İsmet Güneşhan’ı destekliyordu. Karşısında ise CHP’li Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ve ekibi ise Metin Ümit Ural’ı destekledi. Büyük çekişme ile gidilen kongrede Başkan Gökhan’ın desteklediği Ural, CHP il başkanı seçildi. O günden buyana Gökhan ile Erkek grupları arasında tartışmalar ve çekişmeler hep devam etti. Bu gruplaşmaya ildeki çoğu belediye başkanları da kendine grup seçti.
Gruplaşmalar ve tartışmaların devam ederken CHP genel merkezinin olaya el attığı ve seçimlere doğru hızla giderken bu tartışmaların son bulmasını istediği belirtiliyordu. Genel merkezin el atması ile açıkta birlik ve beraberlik görüntüsü verilirken arka taraftan gruplaşmaların devam ettiği konuşuluyor

“İL BAŞKANI ÇALIŞMIYOR” TARTIŞMASI
Tartışma ve sözlü kavgalar arasında 2020 yılında il başkanı seçilen Metin Ümit Ural, o günden bu yana performansı hep tartışma konusu oldu. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yarın seçim olacakmış gibi hiç durmadan çalışırken, ekonominin bu kadar kötü olduğu dönemde il Başkan Ural’ın ortalıkta gözükmemesi eleştirileri daha da artırdı.

URAL KATILMADI, GÜNEŞHAN İL BAŞKANI GİBİ KARŞILANDI
Partisinin Bayramiç Belediyesi tarafından 26. İda Kültür ve Sanat Festivali düzenlendi. Festivalin kortej yürüyüşüne ve etkinliklere Ural katılmazken eski il başkanı Güneşhan katıldı. Güneşhan, resmen burada il başkanı gibi karşılandı. Bayramiç Belediyesi tarafından paylaşılan fotoğraflar da Ural’ın yerine Güneşhan’ın yer alması eleştirileri daha da artırdı.
Dikkatlerden kaçmayan bir diğer konu ise Güneşhan’ın son zamanlarda sahneye çıkması. Ural sahnede gözükmezken Güneşhan’ın çalışmalar yapması dikkatlerden kaçmıyor. Güneşhan’ın önümüzdeki seçimlerde Erkek’ten sonra 2. sıra milletvekili adayı olacağı da konuşuluyor. Milletvekili listesinde yer almaması durumunda ise isminin Çanakkale Belediye Başkan Adayı olarak geçeceği belirtiliyor.
 
Mehmet Güler